Oj

Mördaren avrättades i elektriska stolen – hans sista ord har fått människor att tappa hakan

Annons
av nuntium
5 november, 2018
Annons

I torsdags, efter att ha väntat i nästan 35 år, så blev Edmund Zagorkis, 63, avrättad i en elektrisk stol i ett fängelse i Tennesse.

Edmund dömdes till dödstraff 1984 efter att ha mördat två män. Innan han avrättades av elektriciteten på 1 750 volt, som gick igenom hans kropp så fick hans chansen att säga några sista ord om han ville.

Annons

Fick önska sista måltid

Zagorkis fick önska en sista måltid. Hans önskemål på måltid fick oss förvånade, han valde fläsklägg och svansar från gris.

Enligt Metro UK blev han den första amerikanska fånge på fem år som avrättats i den elektriska stolen.

Vanligtvis så använder man inte den elektriska stolen utan dödliga injektioner. Men enligt Zagorkis advokat så ville han slippa den onödiga smärta som kan komma av injektioner, det rapporterar Independent.

Den elektriska stolen i Tennesse användes senast 2007. Men för en månad sen gjordes en inspektion där den klarade alla testerna.

Zagorskis sista ord

Innan det var dags så tittade han sig runt i dödskammaren med ett leende. I salen hade släktingar till Zagorkis offer samlats.

Hans sista ord blev ”Let’s rock”, vilket innebär ungefär ”nu kör vi”. Vad han menade med det kommer vi aldrig få veta.

Efter de orden täcktes Zagorkis ansikte med en svart duk, och elektriciteten strömmade genom hans kropp, skriver Metro UK.

Annons
Dela på Facebook