Kändisar

Lisa Ajax ärliga ord om den obotliga sjukdomen: ”Skitjobbigt”

Annons
av nuntium
21 februari, 2019
Annons

20-åriga Lisa Ajax är drabbad av en sjukdom som varit så besvärlig att hon under vissa perioder inte velat gå utanför dörren.

– Det var skitjobbigt ett tag, säger hon i sin Youtube-kanal.

Annons

Lisa Ajax har sjukdomen rosacea, vilket är en långvarig hudsjukdom som sätter sig i det centrala delarna av ansiktet och kan ge knottror, rodnad och varblåsor.

Den kan ibland kallas felaktigt för ”vuxenakne”, men det finns skillnader.

View this post on Instagram

Vill ha en kille som jag kan köpa parfym till nu

A post shared by Lisa Ajax (@lisaajax) on

– För mig blev det att jag blev väldigt röd på kinden och jag fick jättemycket utslag i pannan som var röda. Det var skitjobbigt, men det syns inte när jag sminkar mig, berättar Lisa på sin Youtube-kanal och fortsätter:

– Jag gick till en hudläkare och fick beskedet att jag hade rosacea. Nu får jag medicin, det är tabletter och så en salva som jag tar på mig, och sen jag började med det så har et blivit mycket bättre. Men det var riktigt jobbigt där ett tag säger hon i kanalen.

Lisa Ajax berättar i Nyhetsmorgon att hon under en period ”fick panik” och drog sig för att vistas utomhus.

– Jag ville inte gå ut. Jag ville klippa lugg och ha keps för att dölja det. Det var jobbigt att gå till affären osminkad. Det var mycket jag skippade för att jag inte ville visa mig så. Jag skämdes, säger hon i programmet.

View this post on Instagram

Längtar tillbaka🌴

A post shared by Lisa Ajax (@lisaajax) on

Lisa Ajax är nu aktuell i Melodifestivalen 2019, hon har gått till final två gånger tidigare i tävlingen. 2016 kom hon sjua med låten ”My heart wants me dead” och 2017 kom hon på nionde plats med ”I dont give a”.

I årets tävling, tävlar hon med låten ”Torn” som hon tillsammans med Isa Molin har komponerat.

Annons
Dela på Facebook