Nyheter

Linus blev brutalt nedslagen av två poliser – här är filmen som ska fälla poliserna

Annons
av nuntium
30 september, 2017
Annons

Det var drygt ett år sedan som Linus satte sig på bussen ner till Malmö med några vänner för att kolla på Hammarbys sista fotbollsmatch för säsongen. Det var andra gången som Linus åkte på en bortamatch. Den matchen som han varit på tidigare beskriver han som en av de roligaste upplevelserna i sitt liv.

Linus hade stora förväntningar på resan ner till Malmö och allt började bra, men när han sedan kliver av bussen blev det inte alls som Linus hade förväntat sig.
Hammarbysupportrarna hade bestämt träff vid en pub där alla skulle mötas upp. Det dröjde dock inte länge från att de klev av bussen till att de blev attackerade av ett gäng med tiotal Malmösupportrar som kastade stolar och bord mot dom.

Annons

Enligt Linus så skapade det här en form av panikkänsla och flera började fly situationen. De flesta sprang så fort de kunde för att ta sig därifrån.

– Jag sprang i nästan tio minuter i panik, jag har inte tränat min kondition på flera år, så man var väldigt trött i kroppen. Till slut får jag syn på några poliser och tänker, perfekt, de kan nog hjälpa mig. Jag sträcker upp mina händer och säger något i stil med ”jag har inte gjort nått” och då började de bara mata slag på mig, berättar Linus till Nyheter24.

Kort efter händelsen så spreds sig en film från händelsen på nätet som fått polisen att själva reagera. De upprättade en polisanmälan kring den obehagliga misshandel som skedde och en förundersökning inleddes.

Chefsåklagaren Jan Pernvi lämnade tidigare i veckan in ett åtal mot de två poliserna som misstänks för misshandel. Nyheter24 har valt att titta lite närmare på åtalet och även gjort en exklusiv intervju med Linus angående fotbollsresan som slutade i katastrof.

I filmklippet här nedan kan ni höra Linus själv berätta om den obehagliga situationen och det visar även klippet som nu kan vara avgörande i dömandet av de två misstänkta poliserna.

Annons
Dela på Facebook