Kändisar

Kronprinsessan Victorias nya mardröm med Prins Daniel: ”Blev varnade”

Annons
av nuntium
6 november, 2019
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel går just nu igenom en mycket tuff period.

Resan till Bosnien kan komma att bli en mardröm. Pressen är så stor på kungligheterna att de har tvingats rensa kalendern och ta en time out.

Annons

För Victoria och Daniel har det funnits slitningar under hösten. Efter Carl Gustafs blixtmanöver med ”Utrensningen på Stockholms slott”, där fem av monarkens barnbarn med ett pennstreck försvann ut ur kungahuset, har det blivit värre i relationen mellan Victoria och Daniel.

Förhoppningen att paret ska hitta glädjen i äktenskapet under den tillfälliga black outen från de kungliga plikterna.

View this post on Instagram

I dag deltog Kronprinsessparet, hertiginnan och hertigen av Västergötland, vid Alingsås 400-årsjubileum. Jubileumsfirandet inleddes i Nolhagahallen där Kronprinsessparet träffade aktiva och ledare på Kom Loss-mässan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Efter mässan planterade Kronprinsessan och Prins Daniel ett gulvedsträd i parken vid Nolhaga slott. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Eftermiddagen inleddes med en promenad från Grand hotel till Järtas park – en park som ska väcka nyfikenhet och vara tillgänglig för alla. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ På Stora torget avslutades jubileumsfirande med att Kronprinsessan höll ett jubileumstal i vilket hon bland annat sade: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ”I dag, den 21 september, är det precis fyra hundra år sedan som kung Gustav II Adolf utfärdade stadsrättigheter till Alingsås. Året var 1619. […] ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Mina damer och herrar, Alingsås historia är på många sätt också Sveriges historia. Er stads utveckling speglar vårt lands. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Prins Daniel och jag är så glada att vi får vara här och fira ert stora jubileum tillsammans med er.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @alingsas2019 #alingsås400år ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: SPA

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Kronprinsessparet reser snart till Bosnien och Hercegovina och resan kan bli en riktig rysare.

– Syftet med besöket är att stärka relationen mellan Sverige och Bosnien och Hercegovina. Teman som kommer beröras under besöket inkluderar klimat, miljö, utveckling, innovation och entreprenörskap samt ungdomar, skriver hovet på sin hemsida.

Victoria och Daniel måste förbereda sig på en medial kölhalning. Nobelpriset i litteratur till Peter Handke, 76, har retat upp Bosnierna då författaren tydligt tagit ställning för Serberna under kriget på Balkan och i någon mening även förnekat massakern i Srebrenica.
– Kungen är Svenska Akademiens högsta beskyddare och familjen närvarar vid dess högtidssammankomst varje år. Det är därför inte så konstigt om Victoria och Daniel kommer att ses som Akademiens förlängda arm under sin resa, skriver Alen Musaefendic, 35, i en debattartikel på Expressens kultursidor.

Alen Musaefendic är skribent och politiskt aktiv i centerpartiet. Han uppmanar nu hovet att förbereda Victoria och Daniel på att det kommer komma frågor om det kontroversiella Nobelpriset.
– Jag har inga bra svar, men frågor kommer att ställas av bosnierna, så det är nog bra om hovet förbereder några talespunkter, konstaterar skribenten.

Om det går riktigt illa kan resan komma att innebära slutet på Sveriges goda relationer med Bosnien och Hercegovina.

Annons
Dela på Facebook