Kändisar

Hovets avslöjar nya besked – om prinsessan Estelle

Annons
av nuntium
11 januari, 2019
Annons

Efter att prinsessan Estelle börjat på sin nya skola Campus Manilla i höstas har flera oroväckande händelser skett på skolan, vilket har gjort att

Skolinspektionen krävde flera åtgärder.

Annons

Hovet get nu besked om hur den nya terminen kommer att bli för prinsessan Estelle.

På skolan Campus Manilla går flera barn till kändisar, kungligheter och näringslivstoppar.

View this post on Instagram

Första skoldagen! I dag började Prinsessan Estelle i förskoleklass. ????: Raphael Stecksén/Kungahuset.se #prinsessanestelle

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Nu rapporteras det om händelser på skolan som kan påverka prinsessan Estelles skolgång. Bland annat rapporterar Aftonbladet om kränkningar av elever, vilket har anmält till Skolinspektionen vid flera tillfällen.

Enligt Aftonbladet är det en rad elever som har vittnat kring dessa kränkningar som har eskalerat innan de har nått lärare på plats. Skolans rektor har berättat för Aftonbladet att skolan välkomnade inspektionen.

– Jag kommer aldrig att tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för. Återstående brister kommer att ha åtgärdats inom den tidsram som bestämts av Skolinspektionen, säger hon till Aftonbladet.

Det rapporterades i oktober att Estelle är en av de eleverna som råkat illa ut. Elever på skolan ska ha skapat ett Instagramkonto där de ska ha kränkt andra elever på skolan.

Hovet kommer med besked om Estelles skolframtid. Enligt Hänt finns det inga planer på att prinsessan ska byta skola.

”Prinsessan Estelles skolgång i förskoleklass fortsätter som planerat under vårterminen”, skriver hovets informationssekreterare Johan Tegel till Hänt i ett mejl.

Annons
Dela på Facebook