Nyheter

Djuraktivisterna demonstrerade utanför Scans slakteri – möttes av korvgrillare

av nuntium
4 oktober, 2018
Annons

Vid flera tillfällen i sommar så har djuraktivister genomfört demonstrationer utanför Scans slakteri i Kristianstad. Dessa har fått stor uppmärksamhet och i söndags var det dags igen.

Vad demonstranterna som deltog i söndagens demonstration inte hade förväntat sig var att på plats få möta motdemonstranter som grillade korv i protest mot aktivisterna.

Annons

Under en längre tid har HK Scans slakteri i Kristanstad haft mycket besök från aktivister. Det har gått så långt att Scan har hängt upp nät för att skydda sina anställda från de filmande aktivisterna.

– Vi har haft besök sporadiskt under sommaren och nu i september. Vi respekterar att aktivisterna är där, men våra anställda kände att det var jobbigt att bli filmade så därför satte vi upp nät för att skydda mot insyn, säger Ylva Swenzen på HK Scan enligt ATL.

Grillade korv framför aktivisterna

Det var alltså i söndags som aktivisterna återigen anordnade en tyst demonstration utanför slakteriet. Men denna gången fanns det motdemonstranter.

I ren protest mot djuraktivisternas aktion stod dom och grillade korv.

– Kan de stå och protestera, så kan vi protestera mot dem. Vi tycker det är fel att de ska försöka påverka andra att inte äta kött, säger Alexander Persson, en av initiativtagarna till grillpartyt till SVT Skåne.

Det var ingen på Scan som visste om att grillpartyt skulle arrangeras.

– Det var inget som vi hade med att göra och vi vet inte alls hur det kom att bli så heller. Vi hade plötsligt två olika aktiviteter utanför oss, säger Ylva Swenzen.

Dela på Facebook

Annons