WOW

Den deprimerade tjejen bad frisören raka av allt hår – men hon vägrar. 13 timmar senare är förvandlingen total. Wow!

av nuntium
22 februari, 2019
Annons

När man jobbar som frisör får man träffa mycket människor. En grej som jag själv aldrig reflekterat över är hur viktigt yrke alla frisörer har. Det är tack vare dom som vi får en uppiffad frisyr och kan känna oss vackra från insidan till utsidan. En så ”liten” detalj som en frisyr kan göra underverk för vår självkänsla och självbild.

Kayles Olsson jobbar som en stylist och fick ställa sina kunskaper på prov den här dagen. Kayles fick in en kund som kämpade mot en väldigt djup depression, så djup att hon inte längre hade klarat av att sköta sitt hår.

Annons

När den 16-åriga flickan som vill vara anonym kom in i salongen så hade hon aldrig förväntat sig att resultatet skulle bli så bra eftersom hennes hår var så slitet, jättetovigt och såg allmänt förfallet ut.

Anledningen till att hon gick till frisören var för att det började bli dags för skolfoto. Hon bad därför Kayley att ”raka bort alltihop” eftersom hon kände sig värdelös över att hon inte orkat borsta håret och den smärta som uppstod när man försökte kamma ur tovorna från hovet var olidlig.

Men med den yrkesstolthet som Kayley har så vägrade hon raka av håret. Hon hade kunnat tagit fram rakapparaten och rakat av tonåringens hår för att tjäna sina pengar men det gjorde hon inte. Hon ville hjälpa tonårstjejen att få en snygg frisyr.

”Ärligt talat krossade det mitt hjärta så vi gjorde allt i vår makt för att behålla det här barnets hår!”, skriver Kayley Olsson i ett inlägg på Facebook.

Istället för att ta den enkla vägen och ta fram rakapparaten så la Kayley ned 13 timmar för att förvandla tonåringens frisyr från tovigt och slitet till en ny vacker frisyr. Och resultatet? Det här blev bara för bra!

Det engagemang som Kayley la ned för att göra det bästa av situationen betydde otroligt mycket för tonårsflickan.

”Efter att ha varit här åtta timmar igår och fem timmar i dag har vi äntligen fått den här vackra flickan att le och känna att hon ÄR värd någonting!”, skriver Kayley Olsson på Facebook och fortsätter:

”Hennes sista ord till mig var ’Jag kommer faktiskt att le under mina skolfoton i dag, du fick mig att känna mig som mig själv igen’”.

Kayley som har arbetat som frisör under många år blev så otroligt berörd av den här kunden så hon var tvungen att dela med sig av det på Facebook. Anledningen till att hon ville göra det är för att belysa hur viktigt det är att man tar psykisk hälsa på allvar.

Inlägget har fått oerhörd spridning runt om i världen och i skrivandes stund har inlägget fått över 190 000 likes och delats över 90 000 gånger.

”PSYKISK HÄLSA är en grej, det påverkar människor över hela världen och i alla åldrar! FÖRÄLDRAR ta det på allvar, förminska inte bara era barn och säg åt dem att komma över någonting som de faktiskt inte kan. Ett BARN ska ALDRIG känna sig så värdelös att hon inte ens vill borsta sitt hår”, avslutar Kayley sitt inlägg med.

Det finns ingenting som är viktigare än hur vi mår på insidan. Den här berättelsen berörde mig väldigt mycket och jag fick upp ögonen för det fantastiska yrke som frisörer har.

DELA gärna den här artikeln vidare för att sprida Kayleys budskap att föräldrar BÖR ta sitt barns psykiska hälsa på allvar!

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Dela på Facebook

Annons