Okategoriserade

De vanligaste misstagen nygifta gör första året – enligt experterna

Annons
av nuntium
17 juli, 2019
Annons

Det är sommar, kärleken flödar, kyrkorna är uppbokade av bröllop var och varannan helg. Är ni också nygifta och nyförälskade? Här är de vanligaste misstagen nygifta gör, enligt experterna.

Tidningen Bustle har listat de vanligaste misstag som nygifta par gör under det första året tillsammans, efter att ha pratat med flera experter om detta. Känner ni er träffade? Är ni nyförälskade eller börjar ni redan lämna känslan av att sväva på rosa små kärleksmoln?

Annons

Slutar dejta

I början av relationen är man ofta duktig på att dejta. Kanske även innan ert giftermål. Glöm inte bort det bara för att ni är nygifta! Någon av er kan lätt känna sig bortprioriterad av den andra.

– Om den här personen förtjänade det bästa du hade att erbjuda tidigt i relationen så förtjänar den samma sak även när ni stadgat er, säger psykologen Lindsay B Jernigan till tidningen Bustle.

Rör inte varandra lika mycket

Nygifta brukar vara aktiva i sänghalmen men glömmer lätt bort att visa uppskattning på annat sätt, som att ge varandra kramar och pussar. Något som relationsexperten Michelle Fraley påpekar. Det är lätt att glömma bort den fysiska kontakten, som är så viktig.

Frågar inte vad ni gillar i sängen

Bara för att ni gift er får ni inte glömma bort att prata om ert sexliv. Ägen fast ni troligen känt varandra länge och tros veta vad den andra gillar, så glöm inte att fråga.

– Om du aldrig frågar efter feedback, kommer du aldrig veta, säger han till Bustle.

Jämför er och tar råd av andra

Det är inget fel att ta råd och tips kring äktenskapsfrågor från vänner eller experter, utan snarare bra. Det gäller bara att göra det med måtta och känna efter! Något som relationscoachen Dave Jenkins tycker är nödvändigt att göra är att ställa sig själv några frågor innan man lyssnar på någon annans ord.

1. Hur mår deras äktenskap?

2. Passar deras råd din livsstil och dina värderingar?

3. Vad säger din magkänsla?

Annons
Dela på Facebook