Skoj

Danskarna har gjort satir av Sverige – här är sketchen som alla skrattar åt just nu

Annons
av nuntium
10 mars, 2018
Annons

Nu har danskarna verkligen lyckats. Det är det danska satirprogrammet Tæt på sandheden som har gjort en sketch som fått enorm spridning senaste dagarna på nätet. I klippet så driver man med Sverige och hur politiskt korrekta vi har blivit.

Detta har lett till att hundratusentals skrattat åt klippet som delats tusentals gånger om.

Annons

I sketchen spelar komikern Jonathan Spang en dansk polis som kommer till en brottsplats i Malmö. När han kommer till brottsplatsen går väl saker och ting inte riktigt som han har tänkt sig.

Det känns nästan som att det är taget från en Beckfilm men snart inser den danska polisen vilket bekymmer han kommer få när han inte är ”politiskt korrekt”.

– Vi försöker visa skillnaden mellan Danmark och Sverige när det gäller debattens ton. Vi tror att svenskarna har gått för långt när det gäller vad man får säga och inte säga i den offentliga debatten, säger programledaren Jonatan Spang till Nyheter24.

Kriminalpolisen från Danmark hinner knappt ställa några frågor om ”gärningsmannen” till den svenska förundersökningsledaren innan han får en smäll på fingrarna och hon lite halvt aggressivt svarar ”gärningsperson”!

Denna sketch är verkligen rolig rakt igenom och visar på ett humoristiskt sätt att vi kanske har gått lite för långt när det handlar om vad man får säga eller inte säga.

Kolla på sketchen här nedan och dela den gärna med dina vänner om du kan känna igen dig i den:

Visst var den rolig? Dela den gärna vidare så dina vänner också får se den.

Annons
Dela på Facebook