Hemskt

Michael drack sex liter läsk varje dag – se hur hans tänder såg ut

Annons
av nuntium
26 februari, 2019
Annons

32-åriga Michael Sheridan drack upp till sex liter läsk varje dag. Efter en tid hade han så ont att han enbart kunde äta yoghurt och soppor.

Tandläkaren David bestämde sig för att laga Michaels tänder, helt gratis.

Annons

Michael Sheridan drack ungefär sex liter läsk varje dag. Resultatet blev att hans tänder tog stor skada. Vilket inte är så konstigt.

Michaels tänder hade ruttnat, men som tur var fick han hjälp av tandläkaren David, helt gratis.

Bildkälla: Handout

– Jag var beroende av läsk. Jag drack sex liter eller mer om dagen, berättar Michael för Mirror.

Eftersom att han fick så ont så kunde han bara äta soppor och yoghurt och förutom smärtan skapade hans tänder ännu fler problem för honom – Michael började bli nekad att besöka pubar.

Anledningen till att Michael inte sökte vård för hans tänder tidigare var att han delvis inte hade råd men också för att han oroade sig för att han skulle behöva sluta dricka läsk.

Tandläkaren David från kliniken Boyne Dental & Implant Clinic bestämde sig för att hjälpa Michael gratis. Ingreppet skulle egentligen ha kostat runt 500 000 kronor.

Bildkälla: Handout

”Jag brukade gömma mina tänder och prata med så få människor som möjligt. Om jag var ute med vänner så kunde jag sitta längst bort när jag pratade med mina vänner för jag var medveten om min dåliga andedräkt”, säger han till Mirror.

David kände Michael sedan tidigare genom vattenpolo, och han visste vilka problem han hade med sina tänder. Under en bilresa till Galway kom ämnet upp och han bad Michael komma in för en konsultation.

Bildkälla: Handout

Bildkälla: Handout

”Jag visste att tänderna var ett allvarligt hot mot hans hälsa. Han kunde inte tugga sin mat ordentligt, han kunde inte bita i en smörgås som de flesta människor och han hade smärta varje dag”, säger David till tidningen.

Det tog nästan ett år för Michael att samla modet och ordna med en operationstid, och fick slutligen en tid i November.

David tillsammans med sina kollegor drog dem ut Michaels alla 27 tänder under ett besök och satt in proteser.

– Jag satt i stolen i två timmar med lokalbedövning. Det var obekvämt, men inte så smärtsamt. Jag har gått runt med konstant smärta i tio år så det där var ingenting, säger Michael till Mirror.

Nu ler han igen efter att ha fått nya glänsande tandproteser monterade.

Bildkälla: Handout

Se klippet nedan:

Annons
Dela på Facebook