Kändisar

Bondeparets oro för dottern – efter upptäckten

Annons
av nuntium
12 juni, 2019
Annons

Joacim Rickling och Caroline Kejbert är lyckliga föräldrar till sex månaders gamla Wilda.

Livet som föräldrar innebär också oro. I måndagens avsnitt av Nyhetsmorgon fick de svar på frågan som de undrat över den senaste tiden.

Annons

Bondeparet Joacim Rickling och Caroline Kejbert fick i början av året sitt första barn.

– 00.16 den 3:e Januari 2019, en dag vi alltid kommer att minnas, skrev Joacim då på sin Instagram där han la upp en bild på deras nyfödda dotter.

View this post on Instagram

Här är vår Wilda exakt 15 minuter gammal♥️ Hon valde att komma till världen hela fem dagar innan BF, och det är vi så glada för 👼🏼Allt har gått jättebra och kärleken till den här lilla krabaten är helt obeskrivlig♥️

A post shared by Caroline Kejbert (@carolinekejbert) on

När man är småbarnsföräldrar innebär det att man har en hel del frågor och oro kring barnets välmående. När paret gästade Nyhetsmorgons barnpanel under måndagen tog de upp en fråga som de grubblat över de senaste dagarna.

– Just nu går det mesta bra. Men vi har väl lite funderingar nu. Framför allt har det varit lite bökigt med värmen, säger Caroline i programmet.

– Vi märkte det framför allt i helgen när vi var ute i trädgården och höll på att pyssla. För det var lite svårt att hitta något bra ställe att lägga henne på. Hon blev så svettig över hela kroppen, framför allt i nacken, tillägger Joacim.

View this post on Instagram

Wildas första nationaldag inleddes på bästa sätt med en superfrukost här på Sunbyholm slott med goda vänner! 🇸🇪☀️☕️ Önskar er alla en fin och solig dag! 🎈

A post shared by Caroline Kejbert (@carolinekejbert) on

Bondeparet får beskedet att det inte alls är ovanligt om man frågar barnmorskan Birgitta Klang.

Birgitta Klang berättar i programmet att små barn oftast blir svettigare i nacken och håret i stället för på kroppen, eftersom de inte har samma svettkörtlar som vuxna.

Birgitta tipsar om vad man ska tänka på under värmen och solen

För att barnen ska få i sig vätska ska man amma lite oftare när barnet är 1-2 månader gamla. Vid 2-3 månader kan man pröva att ge lite vatten emellan amningarna, förklarar Birgita i programmet.

Men det man absolut inte ska göra är att lägga över en filt över barnvagnen eller babyskyddet. Det kan leda till outhärdlig värme för barnet.

– Många gånger kan man mäta 45-50 grader där inne. Inga babyfiltar, ingenting sånt. Myggnät absolut, det är ganska bra att ha, säger Birgitta Klang och tillägger:

– Luften ska in och den ska cirkulera.

Annons
Dela på Facebook