Nyheter

Föreläsare hos Sveriges förenade muslimer: ”Kvinnor får inte gå ut utan lov”

Annons
av nuntium
11 mars, 2018
Annons

Nu sprider sig en video på Facebook som väcker starka känslor. På videoklippet så lär en föreläsare hos Sveriges förenade muslimer ut att kvinnor inte får lämna hemmet, ha parfym på sig och att de inte får ha skoj och visa sin hud.

I videoklippet som har fått över 250 000 visningar i skrivande stund hör vi hur föreläsaren sheikh Muhammad al-Shahrani säger:

Annons

– Hon ska inte gå ut utan tillåtelse från sin man.

Sveriges förenade muslimer förkortas SFM och det var så sent som i januari 2017 som de fick ekonomiskt stöd av Göteborgs stad. Bidraget på en halv miljon kronor riskerade föreningen få betala tillbaka.

Efter att den ansvariga myndigheten Mucf, som givit bidraget till föreningen fick höra att föreningen hade anlitat en föreläsare som uttalat sig på ett sätt som inte är förenligt med demokratins idéer så inleddes en utredning. SFM kunde blivit återbetalningsskyldiga men så var inte fallet den här gången, eftersom det inte hade skett i närtid.

SFM har uttalat sig konstigt flera gånger tidigare vilket Aftonbladet har varit med och rapporterat om. Bland annat så har imamen Muadh Zamzam uttalat sig i en föreläsningsvideo att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet.

Men Muadhs uttalande blev även kritiserat av andra muslimer som ansåg att SFM förvränger islam. Även denna gång så inledde Mucf en granskning där SFM kunde bli av med sitt bidrag, men även den här gången verkar de ha klarat sig från det.

Huruvida föreningen har kvar bidraget eller inte i dagsläget är oklart men att det här sker i Sverige och att dessutom staten sponsrar det anser vi är fullkomligt oacceptabelt.

Våra värdegrunder här i Sverige är att alla människor har lika mycket värde och uttalanden som föreläsare i SFM har gjort går rakt emot denna grundprincip.

I videoklippet nedan får ni se den film som nu sprids återigen på sociala medier.

Se klippet här:

DELA gärna vidare för att uppmärksamma andra om klippet och för att visa att det INTE är okej. Här i Sverige har alla människor lika mycket värde.

Annons
Dela på Facebook