Knep

Är dina orkidéer livlösa? Se okända knepet som får växten att blomstra upp på nytt

Annons
av nuntium
1 november, 2018
Annons

Om du haft orkidéer så vet du hur svårt det kan vara att få dom blomma. Trots att man byter jord, ger dom den rekommenderade mängden vatten och provat med alla möjliga knep så kan det vara bökigt att få liv i dem.

Jag har många gånger suckat över att mina orkidéer inte vill blomma när dom blivit trötta. Man tror att dom givit upp men det finns ett knep för att få fart i dom igen.

Annons

När jag testade det här knepet så såg mina orkidéer ut att ha gjort sitt. Jag trodde aldrig att dom skulle blomma igen, men efter att ha testat det här blev jag förvånad.

Två veckor efter att jag testade det här så trodde alla som hälsade på mig att jag köpt nya, men det hade jag inte.

Källa: Flickr

Tipset kommer från Helen Norvall, som Året runt har skrivit om.

Helen var trött på att hennes orkidéer inte blommade. Men efter att hon testat det här så fick hon fart på dom.

Helen drog upp sina orkidéer från jorden och sköljde sedan av alla jordrester så rötterna blev fria. Sedan tog hon en genomskinlig vas med vatten och stoppade ner dem i.

Vasen ställde hon sedan i fönstret så dem fick ljuset som dom behövde.

Källa: Pixabay

– Två veckor senare hade båda orkidéerna fått nya skott. Nu har det gått två månader och de blommar jättevackert. En har till och med fått en ny stängel. Jag blev så himla glad, sa Helen till Året runt.

Detta är ett bra tips till alla oss som kämpat med sina orkidéer. Dela det gärna vidare till dina vänner, jag lovar att dom kommer tacka dig.

Annons
Dela på Facebook