Intressant

9 anledningar till att du borde äta bananer varje dag – din kropp kommer tacka dig

Annons
av nuntium
22 augusti, 2019
Annons

Är banan din favoritfrukt? I så fall bör du fortsätta äta dom, de goda gula frukterna har nämligen många bra effekter för din hälsa.

Bananer är mångas favorit när det gäller att äta frukt, eller ett bär som det faktiskt är, och det finns faktiskt många dokumenterat goda effekter av att äta bananer.

Annons

Forskare har kommit fram till att just bananer har ingredienser som är väldig bra för vår hälsa. Så om du ännu inte är helt såld på bananer så borde du läsa argumenten nedan, du kanske ändrar dej.

Här är 9 anledningar till att alla borde äta bananer varje dag:

1. Motverkar stress

I dagens samhälle upplever många sig stressade, och det kan vara svårt att veta hur man kan skära när på stressen. Ett bra sätt är att äta mer bananer, som innehåller stora mängder B-vitamin, som är en viktig ingrediens för att motverka stress.

2. Bra mot depression

Bananer innehåller höga halter av aminosyran tryptofan, ett ämne som kroppen omvandlar till serotonin. Serotonin är ett glädjehormon som genast gör dig gladare.

3. Motverkar astma

I en studie gjord av Imperial College of London visade det sig att barn som åt bananer löpte 34 procent mindre risk att drabbas av astma.

Yellow Banana on Hand

Källa: Pexels

4. Bra för blodet

Om du lider av järn och blodbrist så är bananer utmärkta, då de stimulerar blodtillförseln till din kropp. Ännu en bra anledning till att äta mer banan!

5. Nyttigt för magen

I Bangladesh har man gjort en studie baserad på sjuka barn där man kom fram till att bananer kan hjälpa mot förstoppning och diarré. En av anledningarna är det höga fiberinnehållet i bananer som är bra för tarmarna.

6. Lindrar PMS

Bananer innehåller höga nivåer av vitamin B6 och järn, som forskare anser kan ha en positiv effekt mot PMS-symptom.

Bowl of Sliced Bananas With Rice Crispies

Källa: Pexels

7. Mer energi

Om du tränar mycket och behöver energi fort så är bananer ett utmärkt alternativ. De innehåller tre naturliga sockerarter – sackaros, fruktos och glukos, utöver fibrer. Enligt Forskning så ger två bananer tillräckligt med energi för högintensiv träning i 90 minuter.

8. Ökar hjärnkapaciteten

Bananer ger dig både kalium, glukos och magnesium, tre ämnen som hjälper din hjärna att arbeta bättre.

9. Bra mot högt blodtryck

Om du har högt blodtryck så kan bananer faktiskt hjälpa då de innehåller kalium, som har en kärlutvidgande effekt. De kan också skydda dig mot stroke och hjärtinfarkt.

Ät mer bananer helt enkelt. Förutom att de är väldigt goda så kommer din kropp att må bättre!

Annons
Dela på Facebook