Kärlek

5 saker som du bara måste veta om din partner

Annons
av nuntium
5 juni, 2017
Annons

Ni har varit tillsammans ett tag nu och lever tillsammans, men hur mycket vet du om din partner och hur mycket vet din partner om dig? Enligt forskare så blir vi lyckligare i vår relation om vi vet mer om vår partner.

Här har vi listat de 6 kanske viktigaste sakerna som ni bör hålla koll på för att ha en sund kärleksrelation.

Annons

1. Din partners grundvärderingar

Ni varken behöver eller kommer tycka lika som varandra om allt. Men för att en relation ska bli hållbar i längden behöver vi ha vissa gemensamma grundläggande synsätt. Om inte grundvärderingarna ser någorlunda lika ut gällande grundreglerna i tvåsamheten, hälsovanor och barnuppfostran och så vidare kan det uppstå problem i förhållandet.

2. Det du gör som din partner stör sig på

Det är de små sakerna som sker under lång tid som påverkar er mest. Med andra ord så kan små irritationsmoment växa och bli stora konflikter om ni inte vågar ta upp vad ni stör er på gällande varandra.

Att lägga tid och energi på de småsaker som kanske irriterar oss i vardagen är viktigt. Det kan vara så enkelt som att du blir irriterad på din partner för hen slarvar med disken. Berätta det så slipper det bli onödiga konflikter.

3. Vad din partner oroar sig för

Alla människor bär på någon rädsla i livet och det är viktigt att vi vågar prata om dem. Det kan handla om ekonomi, rädsla över att en relation ska ta slut, att man åldras, sexuella grejer som man kanske önskade var annorlunda, svartsjuka eller andra saker som man kan oroa sig för.

Om vi inte kommunicerar med vår partner om detta så kan det leda till depression. Av den anledningen är det viktigt att vi kommunicerar med varandra för att undvika det.

4. Hur din partner vill ha det i sängen

Att veta vad sin partner vill ha i sängen är en viktigare del än många tror. Att kunna kommunicera och säga hur man vill ha det och vad man uppskattar är ett måste för att denna bit ska bli perfekt.

5. Veta vad din partner har med sig i sin ryggsäck sedan tidigare

Vi behöver inte veta allt om varandras förflutna men vi behöver inte heller gå runt och bära på hemligheter som kan skada relationen. Om man känner att man är i en trygg relation så kan vi dela med oss av tidigare erfarenheter när det gäller uppväxt, familj och relationserfarenheter.

Annons
Dela på Facebook