Kluringar

Den här ekvationen förbryllar nu hela internet. Vet du det rätta svaret?

Annons
av nuntium
19 maj, 2018
Annons

När man pratar matematik med någon så uppskattas det inte om man säger att det inte finns något rätt svar. Människor tycker att matematik inte ändras, för det är ju matematik och det ändras inte. Eller?

Sanningen är att matematik ändras och har förändrats. Anledningen till att man kommer fram till olika svar har med att göra hur man räknar. För att dra en metafor så har du till exempel lärt dig att färgen på himlen kallas för blå. Men om jag skulle säga att det kallas rött, skulle du inte alls hålla med mig.

Annons

Ibland uppstår liknande problem gällande matematik. Visserligen går det kanske inte att jämföra på samma sätt som med färger, eftersom beroende på vilka färger du blandar får du fram andra färger.

Beroende på vilka instruktioner som du använder när du löser matematik så kan du få fram olika svar. Så det gäller att man använder samma instruktioner när man räknar, för att få fram ”rätt matematik”. Däremot så har vi lärt oss att räkna i olika ordningar vilket leder till att vi får fram olika svar.

Hur skulle du till exempel lösa den här ekvationen?

Om ditt svar slutar på antingen 1 eller 9 så är du inte ensam. Majoriteten av människorna fick detta svar medan andra får 0, 3 eller till och med 6, men inget av de tre svaren är korrekt någonstans.

Det finns en förklaring på det här, visserligen är videon på engelska men kolla in den här nedan:

Dela gärna artikeln vidare och se om dina vänner klarar av att lösa ekvationen! Glöm inte bort att gilla Nuntium på Facebook för fler läsvärda artiklar.

Annons
Dela på Facebook