Nyheter

Varuhuset Gekås rullar på som bara tåget – delar med sig av sina miljonvinster till anställda

av nuntium
11 april, 2019
Annons

Att varuhuset Gekås som ligger i Ullared rullar på som bara sjutton vet dom flesta om vid det här laget. Varje år så besöks det populära varuhuset Gekås som även har ett eget tv-program utav miljontals kunder.

Enligt Expressen så faller det nu ett pengaregn över dom anställda i varuhuset. Totalt så får dom anställda dela på 20 miljoner kronor som företaget delar ut i bonusar till sin personal.

Annons

– Det är alla de som jobbar här som levererar så att de blir bra, och då är det kul att de får vara med och dela på kakan, säger Gekås vd, Boris Lennerhov.

Boris Lennerhov tillträdde som VD för företaget första gången år 2000. Det var även han som beslutade att införa ett bonussystem där personalen får vara med och ta del av en bonus varje år.

Mellan 10 000 – 15 000 kr i bonus har personal som haft en tillsvidareanställning eller de som arbetat ihop 800 timmar på företaget varit med och dela på. 2017 så uppnådde företaget däremot inte de uppsatta målet varpå att bonusen uteblev men nu är den tillbaka igen!

Företaget omsatte 5,4 miljarder kronor och hade en vinst på 354 miljoner innan skatt, enligt uppgifters om Hallands Nyheter tagit del av.

– Det är alla de som jobbar här som levererar så att de blir bra, och då är det kul att de får vara med och dela på kakan. Pengarna gör mer nytta för kollektivet än för direktören, säger Gekås vd, Boris Lennerhov.

Så himla kul för dom anställda på Gekås. Bra jobbat!

Dela på Facebook

Annons