Nyheter

Ulf Lundell riskerar fängelse – efter att ha blivit gripen av polisen för det grova brottet

Annons
av nuntium
21 april, 2019
Annons

Den kände och folkkäre artisten Ulf Lundell riskerar nu fängelse. Nu väcker åklagaren åtal mot artisten för grovt rattfylleri efter ett ingripande från polisen.

En affärspartner berättar att Ulf är djupt ångerfull.

Annons

Ulf Lundell, 69, satte sig bakom ratten och körde iväg. Han var vid tillfället berusad varpå att ett vittne larmade polisen.

Genast så ryckte en patrull som befann sig i närheten ut för att kontrollera den misstänkte rattfylleristen.

Källa: Facebook / Blåljus

Förundersökningen som Kvällsposten tagit del av, visar att Ulf Lundell stoppades vid 18.20-tiden. Då ska han ha blåst positivt och togs därför med till stationen för vidare provtagning.

Proverna som togs visade att artisten hade 1.5 promille i blodet, vilket klassas som grov rattfylleri där gränsen ligger på 1.0 promille.

I ett förhör så har Lundell själv erkänt att han hade druckit alkohol innan han begav sig iväg i bilen. Han säger även att han ”tappar omdömet” när han dricker och att hans beteende var ”idioti”. Anledningen till att Lundell tog bilen, var att han skulle vidare till en annan plats där han skulle fortsätta att dricka mer alkohol.

Riskerar fängelse

Nu riskerar den folkkäre artisten fängelse.

– Den normala påföljden för grovt rattfylleri är fängelse. Annan påföljd kan bli aktuell efter att man har tittat på personalia och närmare omständigheter kring ärendet, säger åklagaren i ärendet till Kvällsposten som valt att inte namnge Ulf Lundell vid namn.

Källa: Facebook

Polisen återkallade Ulf Lundells körkort vid ingripandet. Artisten har även kommenterat händelsen till tidningen genom en affärspartner.

– Han är djupt ångerfull och känner stor skam, säger en affärspartner som talat med Lundell.

Lundell har tidigare berättat om sin konsumtion av alkohol

För ett par år sedan gjorde Café en intervju med Ulf Lundell och då berättade han om sina alkoholvanor.

– Aldrig till vardags. Bara vid speciella tillfällen. Och ibland ryskt som de säger. All the way out, jag tar en fylla. Jag är inte en människa som kan ta ett par glas vin till maten. Dricker jag så dricker jag, det blir ett par dagar. Sen är det bra med det.

 

Annons
Dela på Facebook