Djur

Tinas hund dog av leksaken, nu varnar hon andra: ”Släng skiten och chansa inte”

Annons
av nuntium
31 mars, 2018
Annons

Hundar är underbara djur och att hundar gillar att busa är de flesta av oss medvetna om. Men det finns även faror som vi människor måste hjälpa våra hundar att skydda sig från.

Det finns mängder med leksaker som inte är lämpliga för våra fyrbenta vänner. Ifall man inte har uppsikt över sin hund så kan olyckan snabbt vara framme.

Annons

Bara för att en hundleksak säljs i en djuraffär betyder det inte att den är säker för våra kära hundar.

Vi har även en hel del saker i hemmet som hundar kan se som en leksak, trots att det inte är det. Så det gäller att man ser över vad finns i hemmet, för att skydda våra kära djur.

Hunden Faxe gick den dystra vägen till möta. Efter att ha busat med en boll så dog han efter att ha satt den i halsen. Nu vill hans ägare varna andra hundägare, så de slipper uppleva samma mardröm.

 

”Helt sjukt!

Dagen börjar som vanligt och slutar med att jag förlorar min bäste vän. Min ambassadör. Min myskorv. Min svans. Min räka.Mitt handjur.

Han råkar svälja sin gummiboll i hundgården och den sitter FAST.

Fadern ringer i panik när jag sitter på jobbet. Jag ringer Kim som bor i närheten och hon kommer med bilen. I samma veva kommer två randomkillar och hjälper till att trycka ut bollen och påbörjar HLR fast han slutat andas för flera minuter sen.

Eira är skärrad, de jobbar vidare med andningen i nästan 20 min men inget händer. Lastar in hundarna i bilen och kör till vet som berättar att det är slut. Det är SLUT.

Jag fattar knappt att det är sant, Faxe är borta på riktigt. Jättejättetack Kim för att du slängde dig i bilen, körde till kliniken och tog hand om Eira, för mig är det ovärderligt  Vilken sjuk jävla dag och så jävla tomt. Ofattbart jävla tomt. ❤”

Vill varna andra

Tina Nilsson laddade upp en bild, nästan två månader efter olyckan och berättar vad som hände hennes bästa vän och hund Faxe.

Nu hoppas hon att andra ska lyssna på varningen som gjorde så hennes fyrbenta vän miste livet.

Efter att ha busat med en hård plastboll så satte Faxe den i halsen och det krävdes två vuxna mäns muskelkraft för att pressa upp den ur halsen på honom.

Så här skriver hon i sitt inlägg på Facebook:

”Idag, nästan två månader efter är jag redo att visa exakt vad som hände Faxe och hoppas att andra lyssnar. Den där ”påsen” på halsen är där den där förbannade bollen satt fastkilad.

Det krävdes alltså två vuxna mäns muskelkraft för att pressa den upp ur halsen på honom och även om han mot förmodan överlevt hade strupen förmodligen inte varit hel.

Snälla ni, släng alla helgjutna bollar ni har – oavsett storlek. Min var larvigt stor, och fastnade ändå.

De blir glashala av saliven och klippt omöjliga att få upp när de väl fastnar. Släng skiten och chansa inte. Det kan gå så jävla illa då och det är inte värt det. ❤
#förFaxe”

Följ Tinas råd och släng alla hårda plastbollar. Vi vet att det finns många av dessa här ute.

DELA gärna denna artikel för att hedra Faxe och sprida denna information vidare så andra slipper vara med om samma hemska sak.

Annons
Dela på Facebook