DIY

Häll i bakpulver när du kokar ägg, så kommer DETTA hända

av nuntium
28 mars, 2018
Annons

Påsken närmar sig och snart så kommer vi svenskar äta ägg utan dess like. Under påskveckan ökar äggkonsumtionen hos oss svenskar avsevärt.

Faktum är att under påskveckan trycker vi i oss ungefär 2000 ton ägg, vilket är dubbelt så mycket som under resten av hela året!

Annons

Helt otroligt hur mycket ägg vi äter, men det är kanske inte så konstigt. Ägg är fantastiskt gott och allra helst om man toppar ägghalvorna med rom eller varför inte en räka eller två.

Nu inför påsken kokas det en hel del ägg med andra ord. Men vad ingen avslöjat tidigare är detta äggknep som kommer göra hela processen betydligt enklare.

Att koka ägg är väldigt enkelt. Men att få äggen bra, så de inte spricker och så ägget blir perfekt är kanske inte lika enkelt. Ibland, eller väldigt ofta, så blir äggen svåra att skala.

Men efter att du har läst denna artikel så kommer du aldrig mer ha problem med att skala ägg igen. Men vi tar det från början.

Ifall ägget är svår skalat så är det högst troligt att pH-värdet spelar in. Äggvitorna har ett naturligt lågt pH-värde, vilket gör att skalet hålls fast mer.

Men det är nu det roliga knepet kommer in. Genom att ha i en tesked med bakpulver/bikarbonat i kastrullen när du kokar ägg så kommer de bli betydligt mer lätt skalat.

Detta har och göra med att alkalinitet höjs och även pH-värdet. Detta kommer göra så dina ägg blir mer lätt skalade.

Se själv i klippet nedan:

Dela gärna detta trick med någon som du tror behöver veta det. 

Glöm inte heller bort att klicka på ”Gilla”-knappen här ovan, eller under, om du inte redan gjort det för fler knep.

Dela på Facebook

Annons