Nyheter

Tilde de Paula lämnar Nyhetsmorgon – anledningen är inte vad du tror

av nuntium
15 november, 2018
Annons

I ett inlägg på Instagram så bekräftar TV4 att den folkkäre programledaren Tilde de Paula Eby gör den sista sändningen med Nyhetsmorgon nu på söndag.

Men hon lämnar inte TV-rutan helt och hållet, hon kommer istället att leda ett helt nytt program som kommer börja sändas i kanalen.

Annons

Men innan dess så ska hon ha lite julledigt, innan det nya arbetet drar igång under 2019.

Det har varit känt under en tid att Tilde har ett nytt jobb. Men att just på söndag skulle bli det sista programmet hon gör för Nyhetsmorgon visste vi inte.

Under torsdagen så sände Nyhetsmorgon ut en bild från redaktionen där Tilde fått ett helt omfång med blommor med tillhörande texten:

”Tilde säger tack för 17 ÅR på Nyhetsmorgons redaktion. MEN hon har kvar sin sista sändning att programleda nu på söndag – missa inte det! Då hyllar vi allas vår Tilde de Paula. Och nästa år ser ni henne i Efter fem”, skriver Nyhetsmorgon på sin Instagram.

Nu fylls kommentarsfältet med glädjekommentarer och lyckönskningar.

Efter fem i TV4 – med Tilde de Paula

Under oktober så gick media ut med att Tilde de Paula fått ett nytt uppdrag inom TV4. Det nya programmet kommer att heta ”Efter fem”.

”Det här är en stor satsning på svensk journalistik. Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket starkt, och vi tror att det finns en publik att fånga både linjärt och digitalt även tiden mellan klockan 17.00 och 19.00. Att öka vår nyhetsnärvaro med ytterligare två timmar per dygn och på så sätt ge vår publik en ännu större möjlighet att hålla sig informerad känns relevant ur alla perspektiv”, skriver TV4 i utskicket.

I klippet här nedan får du höra Tilde själv berätta om sitt nya jobb:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Efter fem har premiär i början av 2019 med underbara @tildedepaula som programledare 🌟 längtar du också? 😍

Ett inlägg delat av Efter fem (@efterfem)

Det ska bli så himla spännande att se det nya programmet!

Dela på Facebook

Annons