Berättelser

76-åringen står hukad vid samma gathörn varje kväll – när kvinnan frågar varför så brister hennes hjärta

av nuntium
15 augusti, 2017
Annons

Den äldre mannen tog sin rullstol samt sitt gå stöd och gick med långsamma steg ut och satte sig i ett gatuhörn i Phoenix, Arizona. Sitt gå stöd ställde han framför sig för att kunna använda som bord. Försiktigt plockade han upp några kopparmynt från sin väska som han hade med sig för att försöka sälja till någon som förbipasserande.

Han satt där varje kväll, vid samma gatuhörn tills månen gick upp. Då packade han ihop för att bege sig hemåt igen.

Annons

En kvinna vid namn Lisa Fandrich som arbetar som personlig tränare hade sett mannen sitta där vid gathörnet flera gånger. Många gånger hade hon funderat på varför han satt där. Hon tyckte synd om den äldre mannen och en dag kunde hon inte låta bli att gå fram för att prata med honom.

Lisa gick fram till mannen, sa hej och satte sig på huk bredvid honom. Hon frågade mannen vad han hette och varför han satt vid gatuhörnet varje kväll och sålde mynt. Mannen talade om för kvinnan att han var 76 år gammal och hette Paul Lomax.

Han och hans fru hade varit gifta i 54 år och bott tillsammans i Phoenix i nästan fyra decennier. Mannen berättade även att parets ekonomi hade blivit sämre på äldre dar och hade bara socialbidrag att leva på. De låg efter med betalningar och ifall de inte kom ifatt med dom riskerade paret att förlora sitt hem.

Av den enkla anledningen gick han ut varje kväll till gatuhörnet för att försöka sälja den myntsamling som han samlat på sig under många års tid. Hans högsta önskan var att de pengar han fick ihop skulle göra så att han och hans fru kunde få ett bättre och tryggare liv.

Det gick inte att inte bli berörd av det som Paul just berättat. Lisa var dock orolig för honom, att han skulle sitta där själv varje kväll. Att vistas ute för en gammal man som han kunde vara farligt. Men Paul var inte ett dugg rädd.

Efter att ha hört Pauls gripande berättelse så var Lisa fast bestämd för att hon ville hjälpa den gamla mannen. Hon köpte därför hans två favoritmynt och gav honom sedan en hejdå kram.

När hon sedan kom hem så startade hon en insamlingssida på internet där hon berättade Pauls gripande historia. Det tog inte lång tid förrän främlingar började donera pengar till insamlingen, som var menad till Paul och hans fru.

Lisa fortsatte att gå till gathörnet där Paul satt för att prata och ge honom alla pengar som människor bidragit med genom insamlingssidan. Ingen hade anat att det skulle bli så mycket pengar som det blev – det kom in hela 30 000 dollar, vilket är ungefär 260 000 svenska kronor. Det var tillräckligt med pengar för att paret skulle kunna behålla sitt hem.

Många blev berörda av det Paul gjorde för sin fru. Det kom in mängder med kärleksfulla kommentarer där människor även erbjöd sin hjälp till det gamla paret.

Det var tre månader sedan Lisa gick fram för att prata med Paul. Tack vare insamlingen så har parets hus blivit räddat men trots det så går Paul till sammagatuhörn med sina mynt varje kväll. Lisa försöker gå dit regelbundet för att hälsa på honom.

Anledningen till att han går till gathörnet är för att han gillar att prata med de förbipasserande människorna och att han har fått många nya vänner tack vare att han suttit där.

Det här är en underbar historia som gör mig alldeles varm i hjärtat. Tänk vad vi medmänniskor kan göra stor skillnad för någon annan. Hade Lisa aldrig gått fram och pratat med Paul så hade det troligtvis sett helt annorlunda ut nu för paret.

Lisa har ett stort hjärta och visar på någonting som vi kanske glömmer bort ibland: Vi måste ta hand om våra gamla!

Dela gärna den här historien till dina vänner för att påminna om det.

Dela på Facebook

Annons