Hälsa

Sover du dåligt? Här är 12 växter som hjälper dig få bättre sömn som faktiskt funkar!

Annons
av nuntium
2 maj, 2018
Annons

Det finns inget värre än att rulla runt och vrida sig hela natten tills du hör ljudet av din väckarklocka bara några minuter efter du äntligen lyckats somna till.

Dessa sömnlösa nätter förstör ofta ens energi, produktivitet, humör och den övergripande livskvalitén.

Annons

Ett bra sätt att säkerställa en bra sömnkvalitet är att fylla ditt hem med blommor och växter. Inte bara är dem fina att titta på och doftar gott utan kan ge fantastiska avkopplande och renande fördelar som i sin tur kan främja ett hälsosamt sömnmönster för dig.

Med stress och ångest som orsakar hälften av alla sömnproblem är det en bra idé att fylla ditt hem och speciellt ditt sovrum med en mängd olika växter som har en lugnande effekt. Trots allt visar studier tydligt att tiden i naturen minskar stressnivåerna, så därför är det bra att ta med naturen hem till sovrummet.

Dessutom kan dålig luftkvalitet från föroreningar, lukt och mögel påverka andningen, vilket gör at en god natts sömn verkar nästan omöjlig. Den goda nyheten är att det finns en mängd olika växter som kan rena luften medan du sover, i själva verket gjorde NASA  en studie om just det.

I klippet nedan ser du vilka växter som hjälper dig att sova bättre och renar luften i sovrummet baserat på deras lugnande och rengörande effekter.

När du tar in växter i ditt hem tänk på att:

Kontrollera alltid om de är giftiga för barn och djur för att säkerställa att de är lämpliga för din familj.

Välj en bra blandning av de som renar luften och de som inducerar bra sömn genom doften för optimala resultat.

Kom ihåg att plocka bort torkade löv från växten för att säkerställa att växterna effektivt kan göra sitt jobb, motsvarande som att byta filter i din luftrenare.

NASA rekommenderar mellan 15 och 18 luftrenande växter i ett 1800 kvadratmeter stort hem, med några av dessa i varje sovrum.

Se klippet nedan:

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook