Klockrent

Sonen bygger ett hus till sin mor – men kolla in den speciella hemligheten som är dold i huset

av nuntium
22 juni, 2018
Annons

Mamman frågade sin som om en tjänst. Frågad löd: Kan du bygga ett litet hobbyhus till mig?

För många skulle detta vara ett omöjligt projekt att utföra själv, men för Caspar Schols från Nederländerna var detta inget problem alls.

Annons

Så började han och arbeta. Det tog sin tid men resultatet är fantastiskt. De sonen byggde till sin mor är helt utomordentligt bra.

Det hade varit en dröm under en lång tid att ha en liten stuga, och hon hade hittat en liten oas som hon kunde ha helt för sig själv, där hon var långt ifrån alla stress och kunde ha ett liv i naturen.

De var en tomt som låg strax vid havet.

Caspar hade många bra ideér om hur man kunde bygga. Han hade aldrig gått på någon byggskola och hade aldrig byggt ett hus helt på egen hand tidigare. Det första han gjorde var att bygga en liten gäststuga.

Det tog ungefär ett halvår. Stugan var klar strax före hans mors födelsedag. På den här bilden nedan ser det ut som ett ganska vanligt hus, men vänta bara för den här stugan är ganska speciell..

Huset kan delas i mitten genom att bara vifta med en arm. Men hur är det möjligt?

Två ändar går ut på varje sida av varje ände. De ger huset mer golvyta. Efter att ändarna flyttats ut, är insidan av huset också större. Och snart kan man se i mitten av huset att det finns en uteplats för att njuta av sommaren, eller vintern om man så vill.

Det finns också en vedeldad spis. För att skydda mot vind och oväder, bara dra ihop glasväggarna.

”Jag letade efter en design med stor flexibilitet. Om möjligt ville jag att huset skulle vara lika flexibelt som kläder. Du borde kunna byta hus, precis som du byter kläder från dag till dag”, säger Caspar.

Mamman måste varit väldigt stolt över sin son. Här kommer hon att kunna ha många trevliga dagar och kvällar, allt från middagar till solnedgångar.

Se mer av huset och insidan i klippet nedan.

Se klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons