Intressant

Snart kommer bensinskatten att sänkas – så mycket billigare kommer det att bli

Annons
av nuntium
15 maj, 2019
Annons

Är du som många andra, trött på skyhöga bensinpriser? Då kan nog det här göra dig lite gladare.

Från och med 1 juli kommer bensinskatten att sänkas, vilket är ett resultat av Moderaterna och Kristdemokraternas budget.

Annons

Bensinpriset är ett väldigt hett ämne just nu och vissa menar att det kostar lite väl mycket att tanka bilen nu för tiden, medans andra menar att priset måste bli högre för att folk ska åka mer kollektivt eller cykla.

I måndags kom ett hårt slag för vårt lands bilister, då priset höjdes med 20 öre. Men snart kommer en lindring från Sveriges politiker.

Priset kan gå ned till sommaren

Moderaterna och Kristdemokraternas budget röstades igenom i vintras med stöd av Sverigedemokraterna, vilket gör att priserna kan gå ner till mitten av sommaren.

Bensinskatten kommer bara utgå från konsumentprisindex, tidigare har den utgått från konsumentprisindex plus två procent.

Det här innebär att priset kommer att sänkas med 16 öre/liter från och med den 1 juli i år.

– Årets skatteförändringar präglas av allianspolitik. Ett resultat av M/KD:s budget, men också av att C och L lyckades få inflytande över vårbudgeten och enbart vikt ned sig om flygskatten, säger Sofia Linder, Chefsekonom hos intresseorganisationen Skattebetalarnas förening, till Expressen.

Annons
Dela på Facebook