Otroligt

Sätt en klädnypa på denna punkt i 5 minuter – du kommer förvånas vad den gör med kroppen

Annons
av nuntium
11 juni, 2018
Annons

Under din livstid så kommer du förmodligen känna värk, smärta och trötthet. Det är helt mänskligt att känna så. Vi kan inte alltid må bra, vare sig vi vill eller inte.

Men däremot så kan vi välja hur vi förhåller oss till det. Du har säkerligen hört uttrycket ”är ett vattenglas halvfullt eller halvtomt”.

Annons

Ibland så kan man få en ”kick” till våra organ som i sin tur leder till hälsofördelar som förmodligen kommer överraska dig. Det finns nämligen ett väldigt intressant sätt att lindra smärta.

Har du hört talas om akupunktur tidigare? Många jag känner har sagt att det fungerar, särskilt om du har ont i muskler och leder. Jag har dock aldrig prövat det.

Du kommer nu få höra någonting som garanterat kommer fascinera dig. Genom att sätta en klädnypa på örat så kan det lindra smärta.

Helen Chin Lui som är certifierad zonterapeut säger: ”Varje örat innehåller en komplett karta över kroppen, full med nervändar och flera punkter som sänder signaler till centrala nervsystemet”.

Det sägs finnas 6 olika punkter på örat som ska vara förbundet med smärta och ömhet i en viss del av kroppen. Genom att placera en klädnypa på området som du själv väljer kan du lindra dessa värkar.

1. Nacke och axlar

Den översta delen av örat kopplas ihop med rygg och axlar. Genom att applicera tryck på denna plats i en minut varje dag, kommer du att bidra till att minska bebyggda spänningar i dessa områden..

2. Organen

Denna plats på örat är anslutet till kroppens inre organ. För mindre ömhet eller obehag, placera en klädnypa på denna plats för lättnad. (Om du har väldigt ont ska du givetvis uppsöka läkare.)

3. Lederna

Den övre mellersta delen av örat är den del som är mest förknippad med smärta och stelhet i lederna. Utöva påtryckningar på denna plats för att lindra lederna av stelhet eller smärta som ett resultat av en lång dag på tangentbordet.

4. Bihålor och hals

Den nederstas mittersta delen av örat kommer att ge dig lättnad i bihålorna och hals. Detta kan komma väl till pass när du vill få en god natts sömn, men har en täppt näsa, eller känner överbelastad.

5. Matsmältning

Precis ovanför loben av örat är en plats som oftast förknippas med matsmältningen. En klädnypa som tryck kan du hjälpa mot mindre magproblem. Om du är en person som ofta känner sig illamående, kan du försöka använda den här metoden i förväg i förebyggande syfte.

6. Huvud och hjärta

Längst ned, mitt på örsnibben, sitter nerver mot smärta i huvud och hjärta.

Enligt forskarna är inte helt klarlagt vad som händer i kroppen vid akupunktur, men man tror att behandlingen frigör kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar.

Se klippet:

Dela gärna vidare denna informationen med dina vänner! Glöm inte klicka på gilla-knappen här nedan om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook