Nyheter

Prinsessan Madeleines stora glädjebesked

av nuntium
12 februari, 2019
Annons

Sedan prinsessan Madeleines flytt med familjen till USA 2018, är det mer sällsynt att se henne i Sverige. Men de senaste dagarna har hon spenderat mycket tid hos kungafamiljen i Stockholm.

Förra veckan var det äntligen dags för Childhoods insamlingsmiddag i Stockholm, en kväll som prinsessan Madeleine och drottning Silvia väntat länge på.

Annons

Några dagar innan den stora kvällen vädjade hon till folket om att hjälpa till att samla in pengar åt barn i nöd.

Prinsessan Madeleine har jobbat hårt och samlade totalt in åtta miljoner kronor, vilket gjorde prinsessan överlycklig.

View this post on Instagram

I år är det 20 år sedan Drottningen grundade World Childhood Foundation, som arbetar för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Drottningen och Prinsessan Madeleine är aktiva i Childhoods arbete och deltog i går på organisationens styrelsemöte. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under kvällen närvarade Kungen, Drottningen, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine vid Childhoods välgörenhetsmiddag på Tyrol i Stockholm för att fira 20-årsjubileet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @worldchildhoodfoundation ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Pelle T Nilsson/SPA (bild 1) 📷: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna (bild 2)

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Childhood grundades för 20 år sedan

– För oss som organisation blev det extremt lyckat! Vi är helt tagna av generositeten. Alla bjöd med glimten i ögat, det var knappt så vi trodde att det var sant! Våra förväntningar överträffades med råge, säger Childhoods Åsa Andreasson Åkerström till Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine har lagt ner mycket jobb på att Childhoods kväll skulle bli lyckad, och framförallt att samla in pengar till barnen i nöd.

– Vi behöver förstås finansiellt stöd, och där kan du göra stor skillnad. Och det är viktigt att vi alla faktiskt öppnar ögonen och ser barn i vår närhet. Alla kan göra något, så snälla hjälp oss! säger prinsessan Madeleine i en intervju som Childhood lagt ut på Youtube.

Drottning Silvia var självklart också på plats under den stora kvällen. Drottning Silvia grundade Childhood för 20 år sedan.

 

 

Dela på Facebook

Annons