Nyheter

Martin Timells första ord efter Svea hovrätts beslut

Annons
av nuntium
8 maj, 2019
Annons

Martin Timell friades i Attunda tingsrätt efter att han blivit åtalad för våldtäkt.

Domen överklagades och nu har även Svea hovrätt frikänt Martin Timell.

Annons

I samband med #metoo anklagades tv-profilen Martin Timell för våldtäkt. Händelsen skulle ha ägt rum år 2008 på Martin Timells landställe i Stockholms skärgård.

Enligt kvinnan förde Martin in sina fingrar i hennes underliv när de satt i en badtunna. Martin Timell åtalades för våldtäkt men nekade till brott.

Överklagade domen

Han frikändes den 8 juni 2018 i Attunda tingsrätt.

Kvinnans advokat, Elisabeth Massi Fritz överklagade domen och den 2 april var det Svea hovrätt som tog upp fallet. Den sista dagen i rätten blev den 4 april.

Igår, den 7 maj föll Svea hovrätts dom – de frikände Martin Timell. Hovrätten var enig i bedömningen och Sven Jönson, ordförande i hovrättsrådet berättar i ett pressmeddelande hur hovrätten resonerade.

”Väldigt, väldigt glad”

– Hovrätten anser att det mot bakgrund av den långa tid som gått sedan händelsen krävs att målsägandes berättelse i alla delar får klart stöd av övrig utredning. Hovrätten finner att målsägandes påstående om våldsanvändning inte fått sådant stöd. Redan på grund av detta ska mannen frikännas från åtalet. Målsägandens skadeståndsyrkande ska av samma anledning avslås. Hovrätten har mot bakgrund av att andra eventuella sexualbrott preskriberats inte funnit skäl att pröva vad som är bevisat i fråga om den påstådda sexuella handlingen, säger han i pressmeddelandet.

Hanna Lindblom, Martin Timells advokat pratade med sin klient efter att hovrättens beslut hade landat.

– Jag pratade med honom klockan 14 idag och han är oerhört lättad och väldigt, väldigt glad, säger Hanna Lindblom till Aftonbladet.

Annons
Dela på Facebook