Hemskt

Pojken måste akut opereras två dagar efter familjen haft lördagsmys – när föräldrarna inser vad han ätit varnar de andra

av nuntium
12 mars, 2019

Nicole och Jake Goddard från Colorado, USA, hade satt sig i soffan för att titta på film. Till de hade dem poppat en skål med popcorn.

Plötsligt började parets yngste son att kvävas.

Annons

”Han började göra kräkljud och Jake reste sig snabbt och tog tag i honom. Han skulle precis göra Heimlich manöver när Nash plötsligt drog efter andan”, berättade Nicole för FOX News.

Nash andades normalt igen och föräldrarna anade att han hade suttit ett popcorn i halsen. Men de hade fel.

Publicerat av Nicole Johnson Goddard Måndag 18 juni 2018

Nicole skrev ett inlägg på Facebook som lyder:

”Nu har jag haft tid att sitta och reflektera över en mycket olycklig men ögonöppnande händelse som vår familj har stött på, ville jag dela med av oss vår erfarenhet, eftersom många är chockade och ovetandes över hur farligt popcorn kan var för ett litet barn.

Förra lördagen tittade vi på film och åt popcorn, vilket är väldigt vanligt i vårt hem. Jag tänkte inte ens på att jag gav Nash popcorn. Nash satte i halsen men mådde bra efter en liten stund. Ingenting kom ut så trodde att han mådde bra och fortsatte att titta på filmen. Det enda vi lade märke till var en hosta som han utvecklade efteråt.

Dagen efter mådde han också bra, men han hade fortfarande en konstig hosta som han fick efter det som inträffade, vilket oroade mig lite. Jag antog att han hade dragit på sig samma förkylning som de andra i familjen hade haft.

Publicerat av Nicole Johnson Goddard Söndag 24 februari 2019

På måndagen åkte Jake iväg på en tredagars arbetsresa och det var ungefär som dagen innan. När det blev kväll kände jag att Nash var varm och hade svårt att komma till ro.

Han hade feber så jag gav honom Ibuprofen och lade honom i sängen. Det blev en väldigt lång natt och det var någonting med hans andning som inte kändes bra. Jag ringde till en barnläkare som sa att vi skulle åka in till akuten direkt. Så fort vi kommit till sjukhuset skickades vi till barnavdelningen. Efter en lugnröntgen var läkaren inte nöjd över vad han sett och bokade in en bronkoskopi.

Tack vare företaget vi jobbar på sattes Jake på ett plan tillbaka till Denver. Klockan 18.00 sövdes Nash och han genomgick undersökningen. Jag vankade fram och tillbaka och grät hela tiden när min lille son opererades. Jake kom till sjukhuset precis i tid till att träffa Nash på uppvaket. Han hade fått popcorn i ena lungan när han höll på att kvävas. Hans kropp hade känt de främmande föremålet och bildat varfickor runt omkring.

Now that I’ve had a chance to sit and reflect on a very unfortunate but eye opening event that our family encountered. I…

Publicerat av Nicole Johnson Goddard Söndag 24 februari 2019

Inflammationen hade gjort att han fått lunginflammation i sin vänstra lunga. Under operationen hade läkaren plockat bort sex popcornkärnor. Det var så inflammerat att läkaren inte var säker på om han hade fått ut alla så Nash bokades in för ett nytt ingrepp två dagar senare. Det var verkligen en berg och dalbana men vi fick fantastiskt vård.”

Mamman berättar även att man inte ska ge barn under fem år popcorn. Hon delade inlägget på Facebook för att upplysa andra föräldrar om hur farligt det kan vara om man ger små barn popcorn.

Dela vidare inlägget så fler kan varnas.

Annons
Dela på Facebook