Kändisar

Pernilla Wahlgren stöttar Bianca i sjukdomen: ”Det är väldigt svårt”

Annons
av nuntium
28 september, 2018
Annons

Bloggaren Bianca Ingrosso har länge varit öppen med att hon kämpat mot sin sjukdom, och i torsdagens avsnitt av ”Wahlgrens värld” besöker hon en ätstörningsklinik, vilket rör upp många känslor.

I Biancas sommarprat i P1 blev en stor hit bland svenska folket. I programmet pratar hon om hennes uppväxt, föräldrarnas skilsmässa och att hon fightats med ätstörningar större delen av sitt liv.

Annons

I podcasten som Bianca har tillsammans med vännen Alice Stenlöf med namnet ”Har du sagt A får du säga B”, har hon öppet pratat om sin sjukdom.

Bianca drabbades av bulimi i tonåren och har sedan dess kämpat för att kunna må bättre och fri från sjukdomen.

Bianca besökte i torsdagens avsnitt av ”Wahlgrens värld” en ätstörningsklinik för att få hjälp om hur hon ska prata om sjukdomen i P1 sommarprat.

– Det är en hemsk, förskräcklig sjukdom, och det hade gjort så ont i mig om jag fick höra att någon triggats av mitt sommarprat, säger hon i programmet.

Bianca mår idag mycket bättre, men hon är inte helt frisk. Hon tror att hon antagligen kommer att få bära med sig sjukdomen i huvudet under resten av hennes liv.

– Jag har förstått att det kommer vara med mig för resten av mitt liv. Jag mår bättre idag, jag kan äta en måltid utan att få panik. Förr ville jag inte bli av med sjukdomen, men nu vill jag det. Jag vill inte må så här.

Besöket på ätstörningskliniken rörde upp många känslor.

Se klippet ovan.

Annons
Dela på Facebook