Annons
WOW

Pappan födde sitt eget barn: ”Alla trodde att jag hade en ölmage”

av nuntium
17 september, 2019
Annons

Den 32-åriga mannen bestämde sig för att föda sitt eget barn, men resan dit var minst sagt tuff.

Freddy McConnell, 32, är journalist på The Guardian. Han identifierar sig som en homosexuell transman, och för några år sedan gjorde han ett modigt och väldigt ovanligt beslut. Han skulle föda sitt eget barn.

Annons

I 25-års åldern så började Freddy använda hormoner i form av testosteron. Dessa används ofta av transmän för att se mer maskulin ut. Behandlingen gör att man får mer kroppsbehåring, rösten blir mörkare och mensen stoppas.

Ett år efter behandlingen fortsatta Freddy McConnell med att göra en mastektomi, som går ut på att man opererar bort bröstvävnad. Han valde dock att inte göra en hysterektomi, det vill säga att operera bort livmodern, och anledningen är ganska fantastisk.

Påbörjade sin resa mot faderskap

2016 bestämde sig Freddy McConnell för att han skulle föda sitt eget barn. Det gjorde att han var tvungen att avsluta sina hormonbehandlingar.

Han lyckades hitta en spermadonator ett år senare och lyckades kort därefter bli gravid. Han valde att visa och berätta om sin resa genom att göra en dokumentär. Filmen heter ”Seahorse – The Dad Who Gave Birth”, och sändes på BBC Two.

Det ovanliga namnet på dokumentären kommer ifrån sjöhästen, som är känd för att han-sjöhästarna kan bli gravida och föda barn. Transmän som föder barn naturligt kallas därför ibland för sjöhästar.

Fått dödshot

Freddys fantastiska resa har dock fått en hel del kritik från olika håll, inte minst från hans egen mamma:

”Att som en transman bära sitt eget barn är en skrämmande och hemsk möjlighet.”, säger mamma Esme Chilton i dokumentären.

Det har även kommit mycket kritik på internet från nättroll och det gick så långt att Freddy fick motta dödshot för sitt beslut.

Vi tycker att Freddy McConnell är otroligt modig och hans resa har varit både tuff och fantastisk. Här kan du se en trailer för Freddys dokumentär.

Annons
Dela på Facebook