Familj

9 saker som du ABSOLUT INTE får göra när din partner ska till och föda barn

Annons
av nuntium
26 juni, 2019
Annons

När det är dags för att föda barn så kan man nästan bli som en helt annan människa. Det som din partner annars brukar tycka är okej är många gånger inte alls okej.

Om du vill vara på den säkra sidan och undvika onödiga konflikter så har vi gjort en lista med några tips som du kan försöka hålla dig till när din kvinna ska föda barn.

Annons

Vad du än gör, så gör inte dessa 15 saker under en förlossning.

1. Ta inte på henne i tid och otid

Det finns inget värre. Du kanske har fått lära dig att man ska stryka henne lite på ryggen när värkarna kommer. Men hon kanske inte alls vill det. Så fråga henne innan du gör det eller vänta på att hon ber om det.

2. Äta eller dricka saker som luktar

Ge fan i att äta saker som luktar illa, typ kaviar, kaffe eller köttbullar. Undvik även saker som ger dig dålig andedräkt. Förstått?!

3. Säg inte ”så farligt är det väl ändå inte”

Nej, nej och återigen nej. Säg inte den här meningen. Så länge du inte själv har fött barn så ska du absolut inte yttra dig om saker du inte vet.

4. Gå på toa, men det ska inte ta 3 år

Lämna mobilen utanför toaletten för en gångs skull. Att gå på toa och stanna där inne i tre timmar kan du göra när du är hemma och inte när ni är på förlossningen. Ett tips för att slippa sitta på skithuset så länge är att du lämnar mobiltelefonen utanför.

5. ”Är du säker på att du behöver smärtlindring? Mitt ex behövde inte det”

BAAH! Tror du verkligen hon vill höra om ditt ex när hon ligger där och ska föda barn? SKÄRP dig.

6. Prata om fler barn

Hörru. Sakta i backarna. Ni behöver inte planera fler barn just under förlossningen.

7. Ta lustgasmasken

Visst är det roligt med lustgas, men att ta den ifrån henne när hon behöver den är inte okej. Roliga timmen kan du ha någon annanstans.

8. Sitta med mobilen

Det här är en punkt som du kanske verkligen ska fundera över. Behöver du ha mobilen nära till hands? Även om det kan bli långdraget och tråkigt under en förlossning så lägg fokus på din partner.

9. 15 timmar in i förlossningen så ska du inte säga: ”Är det långt kvar nu tror du?”

Jag tror ingen skulle vara så lycklig som henne att få förlossningen överstökad, så det här är det sista hon vill höra, allra helst från dig. Knip igen kakhålet så ska du se att det snart är över.

Annons
Dela på Facebook