Intressant

Om du sagt dessa 5 saker finns det risk att du är en psykopat

Annons
av nuntium
1 september, 2019
Annons

Vare sig vi vill eller inte så är en av hundra personer i din omgivning psykopater. Om du inte känner någon som är lite konstig så då kan det vara du som är psykopaten. Det är sant, om vi ska förlita oss på den statistik som finns. Enligt statistiken så är 1 procent av världens befolkning psykopater.

Om du är en psykopat vet du förmodligen inte det själv. Men du kanske redan nu vet om du är psykopat eller ej. Om inte annat så kan du kolla in denna lista för att ta reda på om du ligger i riskzonen eller inte.

Annons

Psykopater är precis som dig och mig

När man säger psykopat så förknippar många människor det med mördare och andra sjukt speciella personer som beter sig underligt. Frågar man någon på stan vad en psykopat är så får man troligtvis höra att det är en person som är obehaglig och skrämmande – hela tiden. Men det behöver inte vara så.

Sanningen är faktiskt att psykopater smälter in rätt bra bland alla oss ”vanliga” människor. Av den anledningen så omger vi oss av sjukt konstiga människor hela dagarna utan att ens märka av det.

Men hur vet man då om en människa är psykopat eller inte?

Om man ska tro forskaren Jacksson MacKenzie så kan man urskilja en psykopat från mängden genom att vara lyhörd. Lyssna och analysera hur personen pratar och när du har gjort det kan du avgöra om personen är en psykopat eller inte.

Enligt honom så är det här fem fraser som människor som har psykopatiska drag använder sig av:

1. ”Jag hatar drama”

Psykopater säger att de hatar dramatik, men av någon konstig anledning är det väldigt ofta denna typ av människor som HELA TIDEN är i centrum när det gäller drama.

2. ”Du är avundsjuk/galen/bipolär/bitter/kär i mig”

Om det är någonting som psykopater är bra på så är det att skuldbelägga andra människor. De kan få för sig att andra är kära i dem, trots att de inte är det, men när det kommer fram att personen inte är kär i hen så har den svårt att acceptera det.

3. ”Du är så himla känslig”

En psykopat är expert på att driva dig till den gräns då du håller på att brista tack vare sitt beteende. När hen gjort det så får du höra att du är känslig och bryter ihop – allt för att ge dig dåligt samvete så psykopaten kan fortsätta ha kontrollen över dig.

4. ”Du överanalyserar allt”

Psykopater är väldigt duktiga på att sätta din magkänsla ur balans för att sedan ge dig skuldkänslor. Men varför gör de så för då? Jo, för att kunna ha övertaget över dig och dina känslor.

5. ”Du missförstod mig”

Åter igen så vill psykopaten lämna dig med skuldkänslor för att bibehålla övertaget. Psykopaten kan gå hur långt som helst, trots att det är fel, för att sedan skylla allt på dig och att det skett ett missförstånd från din sida.

Vi får tacka Lajkat som gav oss inspiration att skriva om det här. Enligt oss så känns det här väldigt orimligt då mer eller mindre alla människor skulle vara psykopater – men hur det faktiskt är lämnar vi osagt.

Baserat på det du precis läst, är du en psykopat då? Låt oss veta i kommentarerna.

Annons
Dela på Facebook