Knep

Måste-tipsen för sommarvärmen – så här får du sovrummet svalt till läggdags

Annons
av nuntium
26 juni, 2020
Annons

Ett varmt sovrum kan förstöra din sömn på nolltid. Här är 6 knep som kyler ner ditt sovrum och hjälper dig att sova som en stock!

1. Öppna inte fönstren

Det är lätt att börja öppna alla fönster man har när värmen är som värst, men håll igen lite. Åtminstone under dagen, då är det bättre att dra för alla gardiner och persienner i sovrummet för att hålla solen ute. På kvällen och natten är det däremot en bra idé att öppna upp fönster igen.

Annons

2. Korsdrag

Korsdrag är som en skänk från ovan när det är riktigt varmt. Öppna två fönster på motsatt sida i din bostad och låt luften strömma igenom. Det räcker med en liten glipa.

3. Öppna upp

Under dagen kan man öppna upp alla innerdörrar, köksluckor och garderobsdörrar. Då lagras värmen inte lika snabbt och ditt hem blir snabbare svalt på kvällen.

4. Blöta lakan

Ett smart knep är att blöta ett lakan och hänga upp det framför ett fönster. Då kommer luften som strömmar in att kylas ner

5. Fläktar

Fläktar är din bästa vän i varma tider. Investera i en takfläkt eller en vanlig bordsfläkt. Vill du ha det riktigt svalt kan man ställa en skål med isbitar framför fläkten.

6. Stäng av värmekällor

Det finns massa saker i ditt hem som avger värme, till exempel datorn, tvättmaskinen och ugnen. Försök undvika att använda dessa saker när det är som varmast, utan vänta till kvällen istället.

Följ tipsen så blir det garanterat svalare, och glöm inte att tipsa dina vänner!

Annons
Dela på Facebook