LOL

Mårten säljer sin ”djupt hatade båt” på blocket – beskrivningen får oss att dö av skratt

Annons
av nuntium
21 oktober, 2020
Annons

Användaren ”Mårten” vill verkligen bli av med sin båt…

De flesta av oss har någon gång sålt eller köpt något på Blocket. Det är ett utmärkt sätt att bli av med gamla saker som man inte har användning för.

Annons

I Mårtens fall verkar det dock vara ett steg mer extremt. Hans båt-annons på Blocket har blivit rejält uppmärksammad och vi får intrycket av att han verkligen hatar sin båt innerligt.

Att äga en båt och åka ut en svensk sommardag är bland det bästa som finns, men för Mårten verkar det snarare varit ett helvete…

”Vi ska inte ha någon båt”

Båten som är till salu en Lami 570 C och kostar 100 000 kronor. Det verkar vara en kanonbåt, men inte helt rätt för just Mårten.

Blocket

I annonsen skriver han så här.

”Det var det jag sade hela tiden. Vi ska inte ha någon båt. Vi är helt värdelösa på motorer, vi har ingen båtvana och gillar inte direkt uteliv heller. Men ändå så köpte vi den här jävla båten förra året och nu har den legat vid bryggan hela sommaren med undantag för en timmes tur i juni.

Nu vill jag till varje pris bli av med den. Det är en Lami 570 C – så mycket förstår jag efter att ha läst försäkringshandlingarna – 5.65 m lång och 2.35 m bred. Den är från 1990. Motorn är en Mercury 80 HK från 2008. Det står också Efi Fourstroke på den, vilket jag aldrig noterat förrän nu och jag har ingen aning om det betyder något. Maxfart 28 knop.”

Blocket

”Herregud vad jag hatar denna båt”

Mårten fortsätter beskriva sitt minst sagt komplicerade förhållandet till båten:

”Det finns ett gäng gamla flytvästar i den också. Just nu funkar inte båtjäveln. Min lillebror, som jobbar på en marina, säger att det är batteriet som pajjat eftersom vi aldrig kör med båten. Han insinuerade också att jag var dum i huvudet som köper en dyr båt och sedan låter den stå stilla hela sommaren. UPPDATERING: Jag köpte ett nytt batteri på Mekonomen och testkörde den och nu funkar den alldeles utmärkt.

Men jag hatar den fortfarande. Motorn servades enligt säljaren strax innan vi köpte den och eftersom säljaren är en av mina bästa kompisar så tror jag faktiskt på det. Själva båten är i finfint skick. Min lillebror sade att båten värderades till 120-130 000 kr ”så här i coronatider”.

Jag tror han försökte vara snäll för det är mer än vi gav för den förra året. Dessutom behöver den dammsugas. Herregud vad jag hatar denna båt. Säljes i allra högsta grad i befintligt skick.”

Blocket

Succé på nätet

Mårtens klockrena annons har spridits som löpeld på Blockets Facebooksida och alla verkar roade över hans starka hat mot sin båt.

Om du har 100 00 kronor över kan du alltså göra Mårten en tjänst, och befria honom från hans stackars båt!

Annons
Dela på Facebook