Maria blev lurad på skatteåterbäringen – nu vill hon varna andra för Skatteverket-bluffen

Publicerades den 12 mars, 2018

Nu har vi kommit till den tiden på året då deklarationen ska ses över för att sedan sändas in till Skatteverket. Maria Stenholm, 42 år, från Fristad fick ett mail där det stod att hon skulle få 6 210 kronor i skatteåterbäring.

För att få ut pengarna blev hon tvungen att klicka på en länk, för att sedan komma till en sida där hon skulle godkänna privata uppgifter.

Hittills så verkar ingenting konstigt alls. Det var precis som det borde gå till men av en ren tillfällighet hade Maria fått annan information dagen innan.

Tack vare den informationen som hon fick dagen innan kunde hon genomskåda mailet som inte kom från Skatteverket utan det var en bedragare som hade sänt det till henne.

– Det var väldigt välgjort, säger hon till Expressen.

Bedragarna blir bara duktigare och duktigare och så fort de ser en chans att lura någon så tar dom den möjligheten. Så var fallet den här gången också.

Nu tider de på Skatteverkets deklarationstider och Maria Stenholm är en av alla som fått dessa bluffmail skickade till sig som är signerat Skatteverket.

Maria Stenholm berättar att mailet var väldigt välgjort och att det var nästintill så att hon inte kunde genomskåda bluffen.

Mailet som ser ut att komma från Skatteverket är i själva verket ett bluffmail.

Ett mail damp ner i Marias inkorg med en sammanfattning över den summa som hon skulle få tillbaka i skatteåterbäring. Vid en första anblick tydde allt på att mailet kom från Skatteverket och således luras många människor som inte är uppmärksamma.

Hur ser det falska meddelandet ut?

I brevet så hade de skrivit att Maria skulle få 6 210 kronor tillbaka i skatteåterbäring. För att få det var hon tvungen att klicka på länken för att godkänna sina personuppgifter.

Hade hon gjort det hade det kunnat stå henne dyrt. Skatteverket har nämligen gått ut och varnat för dessa mail på sin hemsida.

Maria hade turen som hade varit in och kollat på sin riktiga deklaration dagen innan bluffmailet kom. Det var på det sättet hon förstod att det var ett falskt mail som kom, skriver Expressen.

Så gör du ifall du får ett bluffmail

Nu vill Maria varna andra människor för bluffmailen. Skatteverket skriver att om man råkar ut för skeptiska meddelanden som man misstänker är falskt sak man:

  1. Inte klicka på någon länk
  2. Inte öppna någon bilaga
  3. Radera meddelandet omedelbart

Bluffmailen är ofta välgjorda och trovärdiga. Det kan stå en dyrt om man går på bluffarna. Hjälp Maria att sprida varningen genom att dela artikeln vidare.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


Trebarnsmamman fick nog: Ska nu ha sex varje dag under ett helt års tid

Udda par som du faktiskt inte kan tro att de ens existerar! Nummer 6 är sjukt!

Flickvännen borstar tänderna – kolla hennes reaktion när hon inser att det är toavatten

Du har tinat kött fel i hela ditt liv – här visar forskare hur du egentligen ska göra