Läskigt

Mammans varning till andra föräldrar – starka bilden visar dolda faran för barn

Annons
av nuntium
9 oktober, 2019
Annons

35-åriga mamman upptäckte något konstigt på sin dotters fot. Det slutade i ett akutbesök på sjukhuset och nu vill hon varna andra föräldrar för den dolda faran.

Gemma Fraser, 35, kommer från Edinburgh, Skottland och har delat med sig av en otäck händelse med sin dotter, Orla.

Annons

Tvåbarnsmamman berättar att hennes dotter hade gråtit hela helgen och vid en närmare undersökning så gjorde Gemma en uptäckt:

– Vi hade varit ute och lekt, och när jag skulle byta blöja upptäckte jag att hennes tår var svullna och rödlila, berättar hon och fortsätter:

– Jag trodde att hon hade fått en allergisk reaktion mot något. Det var så det såg ut. Men när jag tittade närmare såg jag ett hårstrå som hade virat sig runt två av hennes tår, säger hon till brittiska Daily Mail.

Källa: Gemma Fraser

”Skrek av smärta”

Mamma Gemma försökte få loss hårstrået från sin dotter på egen hand, men då den lilla flickan började skrika av smärta så fick hon tillkalla ambulanspersonal. Dottern fick köras till sjukhuset medan ambulanspersonalen lyckades få bort det mesta av håret.

Väl på sjukhuset kunde läkarna konstatera att allt hår var borta från tårna. Efter att lilla Orla fått en antibiotisk salva utskriven så kunde familjen återvända hem.

Tyvärr så läkte en av tårna inte, även efter sjukhusbesöket.

Mor och dotter. Källa: Gemma Fraser

”Hade tur”

Den oläkta tån såg ut att ha varit ”avskuren på mitten” berättar den oroliga mamman. De fick åka tillbaka till sjukhuset och nu opererades den lilla flickan så att man med säkerhet kunden fastställa att allt hår var borta från tån. Efter en ytterligare antibiotikakur så läkte äntligen dotterns tå.

– Vi hade tur som fick bort håret innan det orsakade permanenta skador – eller värre, säger mamma Gemma, som berättar att hårstrån kan hamna i strumpor eller på andra platser i ett hushåll.

Genom att berätta om historien så vill Gemma nu varna andra föräldrar för faran med invirat hår på barnens tår.

Otäckt att lite hår kan göra så stor skada. Vi är glada att lilla Orla är på bättringsvägen. Dela gärna och tipsa föräldrar om att undersöka sina barns tår noggrant!

Annons
Dela på Facebook