Berättelser

Mamman och autistiske sonen går på restaurang – efter maten ser hon något sjukt på kvittot

Annons
av nuntium
16 november, 2019
Annons

Att leva tillsammans med någon som har autism kan ibland vara krävande. Någon som vet det är mamman Jen Goodland-Wyatt. Till följd av ett hjärtfel har hennes son även blivit tvungen att sluta med karate som var hans favorithobby.

Efter att ha besökt en restaurang tillsammans med sin son som vid tillfället inte var på sitt bästa humör så hände någonting som mamman inte alls hade förväntat sig.

Annons

Autism innebär att man har en funktionsnedsättning som påverkar hjärnans sätt att hantera information. Hur man påverkas är väldigt individuellt och är olika från person till person, enligt Vårdguiden 1177.se.

Jen’s son som heter Oscar lider även av ett hjärtfel som gjort att de fått besöka sjukhuset flertalet gånger.

Oscar beskrivs som en pojke som har massvis med energi till sin stora passion i livet: karate. Tyvärr fick han ett tråkigt besked från läkaren som sa att han var tvungen att sluta med karaten till följd av hans hjärtproblem.

Eftersom han älskar karate så blev han väldigt arg och upprörd. För att få honom på bättre humör tog mamman med honom till en restaurang nära där dom bor.

Oscar valde ett bord som hade Starwars-tema och Jen förklarade för personalen som jobbade att Oscar påstod sig vara en superhjälte som verkligen älskade Starwars.

Blev på bättre humör

Oscar var ledsen över karaten men snart kom han på andra tankar och blev därför på bättre humör. När servitrisen kom till bordet sa hon: ”Jag har förstått att du är en superhjälte – här är din meny”.

När maten hade serverats kom en annan servitör fram med ballonger som Oscar fick. Han berättade även att han skulle få välja en efterrätt.

När Jen sedan såg kvittot så fick hon en väldans överraskning som hon inte hade räknat med. Personalen hade lagt in ”superhjälterabatt” och bjudit på Oscars efterrätt.

På kvittot var denna rabatt inlagd, som är markerad med grönt.

Se klippet här under:

Gilla och dela denna artikel för att hylla personalen som arbetade på restaurangen!

Annons
Dela på Facebook