Otroligt
Annons

Mamman fick lämna bebisen på sjukhuset efter dödsdomen – då tar polisen saken i egna händer

av nuntium
31 maj, 2018
Annons

Nästan elva veckor innan bebisen var beräknad var Melissa Winch tvungen att besöka sjukhuset.

Vattnet hade gått mycket tidigare än någon hade förväntat sig, och inte nog med det så utvecklade mamman en infektion och fick genomgå ett akut kejsarsnitt.

Annons

När hennes son Axel valde att komma till världen såg läkarna att det såg allt annat än bra ut.

Läkarna tog hand om Melissa och sonen Axel. Pojken vägde bara 2 kilo när han kom till världen. Men ingen visste om han ens skulle överleva den första veckan. Läkarna förklarade att Axel troligen skulle vara född blind och döv och även med skelettproblem.

”Om han överlever, skulle allt liv präglas av operation, smärta och alla slags funktionshinder. Ingen trodde att han skulle överleva de första veckorna”, säger Melissa.

Men snart upptäckte läkarna att Axel hade utvecklat mycket allvarliga problem, förutom att vara blind och döv. Det visade sig att Axel led av ett livshotande tillstånd som kallas nekrotiserande enterocolys. Vilket är ett akut tillstånd i mag-tarm kanalen hos prematur barn.

Axel var tvungen att flyga 250 mil bort för akutoperation, men som ett mirakel började hans lilla kropp plötsligt läka sig själv innan operationen ens hade varit. Även om Axel skulle överleva denna operation var det långt ifrån klart.

Melissa och hennes man Adam var vid hans sida i veckor, men snart hade de inget annat val än att gå tillbaka till jobbet.

”Jag grät inte hela vägen hem, men väldigt mycket av den. Det var grymt”, säger Melissa.

”Det var en ovärderlig tröst”

Vem skulle ge Axel kärlek och omsorg som hjälpte honom att komma igenom sina första veckor i livet? Hur skulle Melissa och Adam veta vad som händer med sitt barn?

Det var då Aurora Police Department truppen och konstapeln Mike Pitruso satte upp vad det kallade ”squeeze-systemet”.

Det var ett frivilligt program som tilldelade ett pass till alla 20 poliser på stationen, vilket gav dem möjlighet att ta hand om lilla Axel. De gav honom full uppmärksamhet och kärlek som Axels föräldrar tvingades sluta med tillfälligt.

Axel fick inte bara kärlek och uppmärksamhet medan polisen tog hand om honom och pratade med honom. Föräldrarna fick också regelbundna uppdateringar om hur barnet mådde, vilket var en stor lättnat för mamman och pappan.

”Dessa människor visade så mycket kärlek och vänlighet- det var en ovärderlig tröst”, säger Adam.

Slutligen tre månader senare, var Axel äntligen redo att komma hem. Han överraskade alla med sina framsteg och överträffade allas förväntningar. Även de oroliga läkarnas förväntningar som inte trodde han skulle överleva alls.

Se klippet nedan på vad som hände.

Se klippet här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här ovan, eller under, om du inte redan gjort det.

 

Dela på Facebook
Annons