Otroligt

Jennifer tappade sin plånbok – 21 år senare händer det ofattbara

av nuntium
11 januari, 2019
Annons

Jennifer Ellinge blev av med sin plånbok under en konsert i London 1997. Nu 21 år senare har det osannolika inträffat.

Jennifer var på en Oasis konsert på Wembley i London 1997, hon var då 21 år gammal. Men konserten fick ett olyckligt slut. På väg ut från arenan glömde hon sin plånbok i en påse under stolen och märkte det inte fören det var försent.

Annons

– Jag märkte det på tunnelbanan, så jag fick planka för att ta mig hem. Som tur var hade jag passet hos en kompis, så jag kunde åka tillbaka till Sverige, men jag gjorde det utan pengar och plånbok, säger Jennifer till Expressen.

Plånboken har sedan dess varit på villovägar, tills för några dagar sedan.

Jennifer fick ett samtal från Swedbank som berättade att de hade fått ett paket från England med hennes plånbok i.

När hon fick plånboken insåg hon att allt utom pengarna fanns kvar, däribland bankkort, foton och orginalbiljetten till konserten.

Men det fanns också ett handskrivet brev från en kvinna i England.

Efter ett telefonsamtal fick Jennifer veta att den engelska kvinnan hade haft plånboken sedan 1997, och efter en storstädning hade hittat plånboken igen.

– När jag ringde fattade hon först ingenting. Hon berättade sedan att hennes barn hittat plånboken på ett tåg i södra England. De hade sedan försökt leta upp mig, men det var svårt på den tiden. Så hon la plånboken i en byrålåda, säger Jennifer.

21 år senare tog hon tag i saken. Hon skickade plånboken till den adress hon hade hittat på baksidan av kontokortet.

Jennifer kunde knappt tro att det var sant.

– Allt fanns kvar. Det var som ett tidsdokument. Det är helt sjukt. När jag fick tillbaka allt var det som att tiden rullade tillbaka. Jag minns ångesten över att vara i London och inte ha några pengar, säger hon.

Hon minns att konserten var fantastisk.

– Nu ska orginalbiljetten ramas in. Det står att den kostade 19 pund, biljettpriserna har gått upp lite sedan dess, säger Jennifer till Expressen.

Dela på Facebook

Annons