Familj

Mamman dog under förlossningen – 24 timmar efter maken tog farväl så inträffar ett mirakel

av nuntium
27 december, 2017
Annons

Melanie Pritchard blev gravid och paret var otroligt glada över de positiva nyheterna. Allt gick som planerat och läkarna kunde inte se några som helst komplikationer vid graviditetskontrollerna. Allt verkade vara frid och fröjd.

Men när dagen för förlossningen var kommen, då förändrades allt. Melaine började krampa och det bar iväg med ilfart mot intensiven.

Annons

Väl framme på intensiven så visade det sig att Melanie hade drabbats av fostervattenembolis som är ett väldigt ovanligt tillstånd.

Fostervattenembolis innebär att fostervattnet tar sig in i mammans blodflöde. Detta i sin tur sätter igång en typ av allergisk reaktion som många gånger resulterar i att man dör.

Det var detta som hände Melanie. Precis efter att hon fött sin dotter så slutade Melanies hjärta att slå.

”Min första tanke var: nu är jag änkeman. Och vi har bara varit gifta i 3 år…”, berättar maken Doug.

Läkarna utförde hjärt- och lungräddning vilket resulterade i att dom fick igång hennes hjärta. Men Melanie blev tvungen att ligga i respirator.

Situationen var inte alls ljus och läkarna frågade därför maken om han ville säga ett par sista ord till sin fru. Han lutade sig fram över henne och viskade i hennes öra: ”Om du fortfarande har kraft kvar, om så bara lite… kämpa!”.

Så fort Melanies bror fick reda på vad som hade hänt så kom han till sjukhuset. Eftersom han själv var läkare så valde han att undersöka sin syster på egen hand.

Vid undersökningen så hittade han en inre blödning som läkarna tydligen hade missat. Det dröjde inte lång tid förrän det bar iväg till operationssalen.

Helt otroligt så vaknade Melanie till liv igen, 24 timmar efter att hennes hjärta slutade slå!

Deras dotter överlevde också den traumatiska födseln. Det första som Doug gjorde när Melanie vaknade var att visa henne en bild på deras nyfödda dotter.

Till slut så lyckades Melanie att andas på egen hand och bara en vecka efter hela händelsen så var familjen hemma igen.

Det bästa av allt? Varken Melanie eller dottern hade fått några permanenta skador av det traumatiska som de hade fått uppleva.

Se familjens historia i videoklippet här nedan.

Dela på Facebook

Annons