Mamma upptäcker att hon är gravid med fem bebisar, sen täcks hennes gigantiska mage i blåmärken

Publicerades den 13 februari, 2018

Tidigt i deras första graviditet upptäckte Guillermina och hennes man Fernando att de inte skulle ha en, inte två, inte tre… utan fem bebisar samtidigt. Detta är exceptionellt i sig själv, det föds färre än 10 uppsättningar femlingar varje år i USA.

Här är vad som gör historien ännu mer anmärkningsvärd: inte ens läkarna kunde tro nivån av frid och lugn som mamma och pappa uppvisade, trots den ovanliga graviditeten. Varje extra bebis som en gravid mamma bär på ökar risken för komplikationer under graviditeten, så som graviditetsdiabetes, moderkakslossning, eller till och med död. Multiplicera nu detta med fem.

Men Guillerminas doktor, dr. Tracy Manuck, kallade den nya mamman för extraordinär. Trots att hon led av högt blodtryck och hade kraftig havandeskapsförgiftning så klagade inte Guillermina en enda gång.

Hon fick blå och lila blåmärken över sin mage på grund av att hon bar på så många bebisar. Läkarna var också imponerade av Fernando som stöttade sin fru fantastisk under hela hennes graviditet.

Vid 32 års ålder bar Guillermina femlingarna till 31 ½ veckor. Det är sju veckor kortare än de flesta graviditeter med en bebis och tre veckor längre än de flesta femlingar. Tack vare att femlingarna fick spendera den extra tiden i livmodern så var deras lungor mer utvecklade än de flesta femlingar.

Under högtiden Memorial Day 2013 gick Guillermina in i förlossning på Utah’s universitetssjukhus i Salt Lake City. Trots att de aldrig sett femlingar förut så jobbade ett hängivet team på åtta läkare, en narkosläkare och dussintals sjuksköterskor otroligt hårt för att se till att mamman och alla fem av de små bebisarna överlevde. Tre flickor och två pojkar – Esmeralda, Fatima, Marissa, Fernando och Jordan – förlöstes utan några problem.

Se videon nedan för att se det mirakulösa ögonblicket när alla fem bebisar förlöstes. Dela detta med dina vänner på Facebook!

Andra läste även:


Det här händer med kroppen om du byter ut all dryck mot vatten

Därför ska du dricka MINST ett glas vatten så fort du har vaknat

Så mycket skadas din kropp av EN ENDA burk energidryck

10 tecken på att mannen du dejtar är fantastisk