Nyheter

Madeleine McCanns kidnappare ska ha burit henne förbi en irländsk familj minuter efter att ha kidnappat henne

av nuntium
12 mars, 2019

Kriminalutredaren Pat Brown tror att mysteriet kring mannen som sågs bära på en liten flicka är nyckeln till att lösa fallet.

En irländsk familj som spenderade sin semester i Portugal ska förmodligen ha gått förbi en man som bar på Madeleine McCann, bara några minuter efter att ha tagit henne, säger en amerikansk expert, enligt The Sun.

Annons

Kriminalutredaren Pat Brown tror att det här kan vara nyckeln till att lösa fallet.

Den mörkhåriga mannen ska ha setts av den irländska familjen Smith klockan 22.00 den 3 maj 2007 – samma kväll som Madeleine försvann från familjens lägenhet i Praia da Luz, Algarve.

När Pat Brown gästade en podcast som hade undersökt fallet sade han: ”Det här är det första problemet i fallet och jag har hållit fast vid det i flera år, och gör det än idag”.

Familjen Smith såg en man som bar på en liten flicka på en gata cirka 150 meter från stranden. Samma natt såg Jane Tanner, en vän till föräldrarna Kate och Gerry, också en mörkhårig man som hade en brun jacka, mörka skor och solbränna, som bar ett barn i rosa och vit pyjamas.

Jane uppskattar att det var ungefär 45 minuter före familjen Smith ska ha sett honom. Hon hävdar också att hon såg mannen som bar på flickan på Ocean Club Resort.

I podcasten bryts båda observationerna ner i detalj.

– Det som gör Smiths observation väldigt intressant är att Jane Tanner är en vän till familjen, och Smith familjen är människor som inte har någon aning om vilka McCanns är. Dem är inte vänner, ska Pat Brown ha sagt i podcasten.

Jane var på väg att titta till sitt barn klockan 21.15 när hon såg mannen i närheten av Kate och Gerrys lägenhet. Gerry var i närheten med sin kompis Jeremy Wilkins som precis hade vart och tittat till Madeleine och hennes syskon.

Kate upptäckte att Madeleine saknades när hon gick för att titta till barnen ytterligare en gång klockan 22.00.

Polisen har misstrott Jane i fyra år, trots att en läkare har sagt att mannen hon såg troligen var han.

Julian Totman gick i närheten av McCanns lägenhet med sin 2-åriga dotter i famnen. Han blev förhörd kort efter Maddies försvinnande.  Hans fru Rachel har sagt: ”Min man berättade för den lokala polisen att det kunde ha varit honom som de hade sett, men vi har inte hört någonting mer på flera år.”, säger hon enligt tidningen.

Annons
Dela på Facebook