Familj

Hemtjänstpersonalen missade den döda 92-åringen som låg i sin soffa

Annons
av nuntium
25 september, 2019
Annons

En 92-årig man somnade in i sitt hem, men hemtjänstpersonalen missade det och rapporterade att mannen inte var hemma. Men det visade sig att mannen visst var hemma, han låg död i sin soffa, något som inte hemtjänsten upptäckte…

Hemtjänsten i Kristianstad skulle besöka en 92-årig man men rapporterade att mannen inte var hemma, vilket gjode sonen misstänksam. Det visade sig att pappan till sonen låg död i soffan. Men det var grannen som hittade mannen efter att sonen hört av sig till dem. Händelsen har nu blivit Lex sarah-anmäld.

Annons

– Det hade räckt med att ta ett steg in i lägenheten så hade man sett honom, säger sonen till Kristianstadsbladet, enligt Lokaltidningen.

Den äldre mannen skulle få sin matleverans till lägenheten, men den anställda på hemtjänsten såg inte mannen och hörde då av sig till sonen för att tala om att han inte var hemma.

– Han var 92 år och orkade knappt gå mellan köket och vardagsrummet på grund av sina andningsproblem. Han var ingen som sprang omkring direkt, säger sonen, som blev misstänksam, till Kristianstadsbladet, enligt Lokaltidningen.

Som tur var hade de bra kontakt med den äldre mannes granne som sonen kunde kontakta så att han kunde kolla. Vilket grannen gjorde och fann sonens pappa död i sin soffa.

Lex Sarah-anmälan gjord

Personalen från hemtjänsten påstår sig ha kollat igenom lägenheten, men det är inte så troligt då det går att se att den anställda ska ha öppnat och stängt dörren igen inom en minut, genom kommunens eget loggningssystem. Händelsen har nu blivit Lex Sarah-anmäld av Kristianstads kommun.

– Det hade räckt med att ta ett steg in i lägenheten så hade man sett honom. Man har väl bara öppnat och ropat och sen gått när man inte fått svar. Att pappa inte var där är en lögn och det förstår ju alla, eftersom han var död, säger sonen.

Annons
Dela på Facebook