Kärlek

Här är anledningen till att din partner inte vill ligga lika ofta längre

Annons
av nuntium
14 maj, 2018
Annons

En ny forskning från University of Southampton visar att många kvinnor redan ett år in i ett förhållande tappar sexsuget. I studien så analyserades svar från över 11 000 deltagare som var både män och kvinnor. Det visade sig att samma trend inte kunde ses hos män.

– För vissa är detta naturligt och normalt. För andra kan det orsaka sorg och elände, berättar sexexperten Ammanda Major till BBC.

Annons

Oavsett om det handlar om hur länge ett ”normalt” samlag varar, ställningar och hur ofta vi ligger så är en sak säker, vi människor är djupt fascinerade utav sex och saker som berör ämnet.

Om den biten i livet inte fungerar som det ska, så finns det ofta någonting som ligger bakom det. Om samlivet fungerar bra så är livet i övrigt bra, medan om det inte fungerar så är livet inte kanske fullt lika bra.

BMJ Open har publicerat en ny stor studie där forskare har dykt djupare i varför vissa människor tappar sexlusten.

Det skiljer sig mellan män och kvinnor – och inte så lite heller

I den studie som gjordes så deltog sammanlagt över 11 000 personer. 4839 av deltagarna var män och 6669 var kvinnor, i åldersspannet 16-74 år.

För bägge könen så var åldern samt fysiken och den psykiska hälsan en vanlig faktor. Enligt sajten Womens Health så är det en sak som blir ett stort frågetecken: Varför skiljer det sig så pass mycket mellan män och kvinnor?

34 procent av kvinnorna saknar intresse för sex medan siffran för männen landade på 15 procent.

Forskarna har sett ett mönster

Enligt forskarna så kan de se ett mönster att det har att göra med kvinnor som varit i ett förhållande länge. När en relation varat i över ett år och passerat den gränsen så finns det en större risk att en kvinna tappar intresset för sex. Den här trenden kunde inte tydas hos männen.

Något annat som var en ”sexdödare” bland kvinnorna var bland annat graviditet och att det finns småbarn med i familjen.

– Det kan handla om utmattning associerad med mammarollen eller faktumet att daglig stress verkar påverka sexualfunktionen tydligare hos kvinnor än hos män, säger en av studieförfattarna enligt The Independent.

Se klippet här nedan:

Klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook