Annons
WTF

Han ska ta ut pengar i bankomaten – det han upptäcker då är skrämmande

av nuntium
2 augusti, 2017
Annons

När Ben Tedesco som från Amerika var på semester i Österrike med sin familj upptäckte han att någonting inte stämde med bankomaten. Nu vill han uppmuntra andra att dela hans budskap vidare för att fler ska bli medvetna och slippa få sina kontokort kapade.

Bedragarna blir allt duktigare för att lyckas lura pengar av dig vid bankomaterna. Det är inte lätt att se men genom att klämma och känna lite så går det att överlista bedragarna och skydda sig själv från att få sitt kontokort kapat.

Annons

Även om vi inte använder kontanter i samma utsträckning och betalar det mesta med kort här hemma i Sverige kan det här vara bra att veta om. När vi är på semester utomlands så är det vanligt att man tar ut kontanter i bankomaterna som finns där, dels för att komma undan avgifter och även för att det är en säkerhet att ha lite kontanter på fickan.

”När jag var på semester med min familj i Wien, Österrike så gick jag till bankomaten för att ta ut lite pengar. Paranoid som jag alltid är över säkerheten, så gick jag på min typiska vana att kontrollera kortläsaren som jag gjort 100-tals gånger tidigare. Idag är den dagen då min säkerhetsmedvetenhet lönade sig! Kolla in hur perfekt denna skimmer är, som är anpassad efter just den här bankomaten!”, skriver Ben.

I videon nedan visar Ben hur han avslöjade den bankomat som riggats med utrustning för att skimma kontokorten i den bankomat han tänkte ta ut pengar från.

Hjälp till att sprida budskapet vidare genom att dela artikeln med dina vänner. Förhoppningsvis kan det leda till att fler blir uppmärksamma och slipper få sina kontokort kapade.

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Annons
Dela på Facebook