Knep

Hälsoexperten varnar: gör inte det här misstaget när ni tvättar underkläder

Annons
av nuntium
19 juli, 2019
Annons

Tvättar du dina underkläder i 30 eller 40 grader? Om svaret är ja så är det dags att sluta omedelbart, berättar en hälsoexpert som varnar för att de flesta bakterier överlever tvättningen.

En gissning är att de flesta personer tvättar sina kalsonger eller trosor i 30-40 grader. Anledningen kan vara allt från att man vill spara på miljön till att det helt enkelt är mer bekvämt och praktiskt.

Annons

Enligt en brittisk hälsoexpert så är det helt fel om man vill döda alla bakterier i kläderna, då dessa överlever i alla temperaturer under 60 grader.

Det är alltså stor risk att vi går runt med skitiga underkläder utan att veta om det, ingen rolig tanke direkt!

Bakterier kan sprida sig

I en intervju med Daily Mirror berättar hälsoexperten Dr. Lisa Ackerley det som många inte vet om, att underkläder ska tvättas i 60 grader för att vara säker på att alla bakterier försvinner. Hon säger också att det är viktigt att tänka på vilka plagg man tvättar tillsammans, då bakterier kan sprida sig till andra tyger.

– Tvätta inte trosorna tillsammans med kökshanddukarna i för låg temperatur, eftersom det kan finnas bajsbakterier i dina trosor och det vill du inte ha det nära ditt kök, säger Dr. Lisa Ackerley till Daily Mirror.

Så tänk på detta nästa gång du sätter igång en tvättmaskin, så man slipper gå runt med bajsbakterier i kläderna!

Tvättmaskin

Källa: Pixabay

Annons
Dela på Facebook