WOW

”Flamingopojken” blev mobbad för sin missbildning: Så här ser han ut idag efter läkarnas beslut

Annons
av nuntium
18 juli, 2019
Annons

11-åriga Aldrin från Filippinerna föddes med en sällsynt missbildning som gjorde att han stack ut från de andra barnen och blev mobbad. Men med ett fantastiskt initiativ från en sportstjärna och ett läkarteam så genomgick han en makalös förändring.

Tim Tebow, 31, är ett före detta proffs i amerikansk fotboll som nuvarande gör karriär inom baseball. Men framförallt så är han en godhjärtad filantrop.

Annons

Han föddes på Filippinerna där hans föräldrar missionerade. Och det var under just en missionärsresa som Tim själv träffade pojken Sherwin i sitt födelseland. Den Fillipinska pojken gjorde ett starkt intryckt på sportstjärnan.

Sherwin var född med kraftigt deformerade ben vilket ledde till att han blev mobbad under sin uppväxt. Han fick aldrig chans till ett normalt liv då pojkens familj inte hade råd med en operation.

Startade en välgörenhetsorganisation

Tim Tebow blev kraftigt berörd av pojken han träffade och bestämde sig för att starta en egen välgörenhetsorganisation i hans ära, vid namn Tim Tebow Foundation.

Organisationens syfte är att hjälpa utsatta människor att få den vård de inte har råd med, som Sherwin.

Senare så upptäckte Tim Tebow en annan filippinsk pojke med en liknande sjukdom som Sherwin. 11-åriga Aldrin kom in på organisationens sjukhus Tebow CURE på Filippinerna med problem att gå på grund av sina deformerade ben.

Ville hjälpa pojken

Aldrin har haft sina deformerade ben sedan födseln, som är böjda åt fel håll vilket skapade stora svårigheter för honom att gå. Mobbarna kallade honom ”flamingopojken” och han levde ett väldigt svårt liv.

Pojken påminde Tebow om Sherwinoch han kände att han var tvungen att hjälpa honom. Han samlade ihop ett läkarteam med målet att hjälpa Aldrin att få ett normalt liv.

Efter en tids planering bestämde de sig för att genomföra operationen, som tog hela fyra timmar. Den blev en succé och Aldrins liv har förändrats helt. Se den makalösa förvandlingen i videon nedanför:

Annons
Dela på Facebook