Hälsa

Experten: Därför är det absolut bäst att duscha på kvällen – inte morgonen

Annons
av nuntium
12 oktober, 2020
Annons

Är du en kväll eller morgon-person när det kommer till duschar? Den här läkaren berättar vad som är bäst för din kropp.

Vilken tidpunkt vi väljer att duscha på är en riktig vattendelare. Vissa personer hoppar alltid in i duschen direkt efter att alarmet ringt på morgonen, medan andra helst är nyduschade när de lägger sig på kvällen.

Annons

Hittills har nog de flesta trott att det inte spelar någon större roll. Faktum är att många föredrar att duscha på morgonen, så man är ren och fräsch till jobbet eller skolan.

Men det kan vara dags att tänka om, det finns nämligen en ganska viktig anledning till varför man bör duscha på kvällen istället för morgonen…

Läkarens råd

Dr. Samer Jaber är läkare och menar att det finns fördelar med att duscha på kvällen. Det är viktigt att tvätta ansiktet och kroppen noga innan man går och lägger sig, för att få bort svett och smuts inför natten.

Detta är extra viktigt under vår och sommartider

”Är du utomhus när det är vår så kan din kropp bli täckt av allergier, som pollen. Så du behöver tvätta bort det innan du går och lägger dig”, säger han, skriver Daily Mail.

Visst låter det ganska logiskt? Att tvätta sig ren innan man lägger sig i sin rena säng för kvällen.

Dessutom har forskare kunnat konstatera att du får bättre sömn om du tagit en dusch innan du lägger dig.

Det finns helt enkelt bara fördelar med att duscha på kvällen! Är du en morgon eller kvälls-duschare? Kommentera och dela!

Annons
Dela på Facebook