Nyheter

En äldre man antastade en 14-årig flicka på bussen – då gjorde chauffören det ingen annan vågade

av nuntium
7 september, 2017
Annons

Det var när en flicka i 14-årsåldern skulle kliva på bussen i Helsingborg som hon antastades av en man i 40-årsåldern. Flickan blev väldigt skärrad av händelsen och mannen fick bråttom från platsen – men busschauffören vägrade att låta mannen komma undan med sin gärning.

Det var i onsdags förmiddag som två flickor i 14-årsåldern skulle kliva på bussen som den 40-årige mannen tog tillfälle i akt. Han greppade tag i ena flickans rumpa. Flickan blev rädd och skrek till varpå mannen fick bråttom därifrån. Det han inte hade förväntat sig var att busschauffören hade sett allt.

Annons

Utan att blinka så agerade busschauffören. Han lämnade sitt förarsäte och sprang efter mannen som just tafsat på flickan. Under tiden som han springer efter mannen så ringer han 112. Han lyckas få tag på mannen som han håller fast i väntan på polisen, berättar polisen i Skåne.

Källa: Polisen @fb

När polisen anlände till platsen så kunde de gripa mannen. När han hade nyktrat till så kunde polisen förhöra honom. Flickorna var mycket förvånade över det civilkurage som busschauffören visat. Dom är han evigt tacksamma för hans empati och försvar vilket även polisen valde att uppmärksamma och hylla i ett inlägg på Facebook.

Tack vare busschaufförens snabba agerande så kunde mannen gripas av polisen. Nu misstänks mannen för sexuellt ofredande.

Det är människor som den här busschauffören som gör samhället till det bättre. Dela gärna vidare för att hylla honom.

Källa toppbild: Polisen @fb

Dela på Facebook

Annons